Okul Öncesi Öğretmenleri NET-Okul Öncesi-Biz Bu işte Tek Değiliz
Oturum Aç
Kullanıcı Adı/Email:
Şifre: Şifremi Unuttum?
 
  • Kişisel Ayrıntılar
  • Hesap Seçenekleri
  • Avatar Değiştir
  • İmza Düzenle
  • Şifre Değiştir
  • Takip Edilen Konular
  • Takip Edilen Forumlar
  • Anasayfa
  • Okul Öncesi Öğretmenleri NET-Okul Öncesi-Biz Bu işte Tek Değiliz
  • Okul Öncesi Öğretmenleri

  • Okul Öncesi Gerekli Evrakları
  • Okul Öncesi Eğitim Programına Göre Etkinlik Çeşitleri ve Açıklamaları


  • Anasayfa
  • Blog
  • Portal
  • Son Konular
  • Arama Yap
  • Yardım
Konu Modu
Okul Öncesi Eğitim Programına Göre Etkinlik Çeşitleri ve Açıklamaları
ogretmen Çevrimdışı
Kurucu Öğretmen
*****
Mesajlar: 3,261
Konular: 3,119
Katılım: Aug 2015 Rep Puanı: 2,107
Hali: Arastirmaci
Teşekkürler: 48
184 Mesajına 201 Teşekkür Edildi.
#1
12-08-2015, 10:59 PM
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Okul Öncesi Öğretmenleri. Net (@okuloncesiogretmenlerinet)'in paylaştığı bir gönderi

Etkinlik Çeşitleri; Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir. Öğretmenlerin bu etkinlikleri mümkün olduğunca açık havada da gerçekleştirmesi beklenmektedir. Etkinlikler tek tek planlanıp uygulanabileceği gibi birden fazla etkinlik çeşidi bir araya getirilip bütünleştirilmiş etkinlikler de hazırlanabilir. Etkinlikler bireysel, küçük grup veya büyük grup şeklinde planlanıp uygulanabilir.
Bireysel etkinlik, çocuğun kendi başına yaparak yaşayarak öğrenmesini amaçlar. Bu etkinlikler, çocukların bireysel ilgi, gereksinim ve yetenekleri ile gelişim özelliklerini dikkate alarak onların potansiyel gelişimlerini desteklemek amacıyla planlanan etkinliklerdir. 
Küçük grup etkinliği, çocukların yaş, gelişim özelliği, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gruplara ayrılarak farklı çalışmalar yaptıkları etkinliklerdir. Gruptaki çocukların hepsinin aynı etkinliği küçük gruplar hâlinde yaptıkları etkinlikler büyük grup etkinliğidir. Küçük grup etkinliklerinde ise her grubun etkinliği ayrı ayrı planlanmalıdır. Başka bir deyişle küçük grup etkinlikleri, öğretmenin farklı yöntem ve teknikleri kullanarak aynı kazanım ve göstergelere yönelik etkinlikler planlamasıdır. Böylece çocuklar aynı kazanımlara farklı yollardan ulaşabilirler. Örneğin; çocuklar aynı renk ve boyuttaki kutularla ve artık materyallerle neler yapabilecekleri hakkında konuşurlar, planlamalarını yaparak gruplara ayrılırlar. Gruplar kararlarını uygulayarak üç boyutlu farklı ürünler oluştururlar.
Bir diğer örnekte ise öğretmen çocuklara ilginç gelebileceğini düşündüğü bir nesne ile sınıfa gelir. Bu nesnenin ne olduğu, ne işe yaradığı, hangi malzemelerden yapıldığı hakkında konuşulur. Bu nesne ile neler yapılabileceği sorulur. Çocuklar küçük gruplara ayrılarak karar verdikleri farklı etkinlikleri (müzik, sanat, matematik, oyun gibi) yaparlar.
Büyük grup etkinliği, aynı kazanımlara ulaşmayı amaçlayan, aynı yöntem, teknik ve materyaller kullanılarak sınıftaki tüm çocuklarla birlikte yapılan etkinliklerdir.
Bütünleştirilmiş etkinlik, birden fazla etkinliğin uygun geçişlerle bir araya getirilmesinden oluşur.
Etkinliklerin bir etkinlik planının öğrenme sürecinde arka arkaya sıralanması demek bütünleştirmek demek değildir.
Aşağıda etkinlik çeşitleri tanımlanmış ve örnek etkinlikler belirtilmiştir.

Matematik Etkinliği:
Matematik eğitimi, çocuğun bilişsel gelişimine katkı sağlamak, çocuklarda matematiğe karşı olumlu bir tutum kazandırmak, çocukların önceden getirdikleri kavramsal bilgilerle yeni bilgiler arasında bağ kurmasına yardımcı olmak, matematiksel kavramların neden ve nasıl kullanıldığını anlamaya yardımcı olmak amacını taşımaktadır. Ayrıca matematik etkinlikleri ile çocuklarda matematiksel sorgulama becerisini geliştirmek amaçlanmalıdır. Uygulanan matematik etkinlikleri ile çocuklar
çevrelerindeki örüntüleri fark etmeli, varsayımlar geliştirip bunları deneyebilmeli, problem çözebilmeli, akıl yürütebilmeli ve matematiksel kavramları kullanarak iletişim kurabilmelidirler.
Matematik, çocukların günlük hayatta karşılaşabilecekleri örneklerle de verilmelidir. Örneğin oyuncakları kutusuna doldururken veya eşyaları bavula yerleştirirken bunların sığma durumunu tekrar tekrar denemek ve konuşmak, hacim kavramının gelişmesine yardımcı olacaktır.
Örnek etkinlikler: Öğretmen matematik etkinliklerinde mümkün olduğunca gerçek nesnelerle çalışmalar yapmalı, daha sonra sembollerle çalışmaya devam etmelidir. Etkinliklerde kullanılan nesne sayısının 10’dan fazla olmamasına özen gösterilmelidir. Ölçme çalışmaları yapılmalı ve çocukların özellikle standart olmayan ölçü birimleri (ayak, kalem, kürdan, kitap vb.) kullanarak doğal ölçme çalışmaları yapmalarına olanak sağlanmalıdır. İlişki kurma, eşleştirme, gruplama, örüntü oluşturma, sıralama, sayma, toplama-çıkarma, geometrik şekilleri (sembolleri) tanıma ve grafik hazırlama çalışmaları da matematik etkinliklerindendir.

Drama Etkinliği:
Drama çocukların bir grup içerisinde durum veya olayları kendi yaşantılarından yola çıkıp, materyaller kullanarak, dramatik formlar yoluyla canlandırmalarıdır. Okul öncesinde drama çocuğun yaparak yaşayarak öğrenmesini amaçlayan, bütün gelişimlerini destekleyen, daha önceden belirlenmiş amaçları olan, olayları sözel veya sözel olmayan iletişim yöntemleriyle ifade etmeye dayalı, içinde canlandırmaların olduğu bir etkinliktir.
Öğretmenin liderliğinde uygulanan drama sürecinde ısınma, canlandırma ve değerlendirme çalışmaları yer almaktadır. Isınma çalışmalarına hareket çalışmaları ile başlanabilir. Hareket çalışmaları çocukların kendi vücudunu tanımasına veya uzamsal farkındalık geliştirmesine yönelik oyunlardan oluşur. Bu süreç çocukların oyuna katılma isteğini artırır, çocukların birbirlerine ısınmalarını ve rahatlamalarını sağlar, çocukları doğaçlama yapmaya hazırlar. Canlandırma aşamasında, belirlenen kurallar içinde çocuklar özgürce oyun kurarlar. Bu aşamada öykü oluşturma, dramatizasyon, rol oynama, doğaçlama gibi tekniklerden birine veya birkaçına birden yer verilebilir. Belirtilen tekniklerden hem canlandırma aşamasında hem de diğer aşamalarda yararlanılabilir.
Değerlendirme aşamasında, eğitimci tarafından yansıtma ve değerlendirme sorularıyla drama etkinliğinin değerlendirilmesi yapılmalıdır. Değerlendirmede çocuklardan süreç ile ilgili afiş hazırlamaları, resim yapmaları gibi farklı çalışmalar yapmaları da istenebilir.

Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği:
İlkokula hazırlık çalışmaları; çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına devam ettiği süre boyunca sosyal ve duygusal, motor, bilişsel, dil ve öz bakım becerileri gibi bütün alanlarda eşit şekilde desteklendiği çalışmaların bir bütünüdür. Bu alanda yapılacak çalışmalar çocuğun okul öncesi eğitim kurumuna başladığı ilk günden itibaren bütün gelişim alanlarını kapsamalı ve birbiri üzerine eklenerek gitmelidir. Çocuğun bir beceriyi tam anlamıyla kazanabilmesi için uzun yıllara ihtiyaç vardır.
Başka bir deyişle, ilkokula hazırlık çalışmaları genel anlayışın aksine, sadece okul öncesi eğitim kurumlarında okuma yazmaya hazırlık etkinlikleri içinde yapılan bir senelik çalışmalar değildir.
Okul öncesi eğitim programının bütünü aynı zamanda ilkokula hazırlık programıdır. Okul olgunluğu ancak bu şekilde kazanılabilir. Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları ilkokula hazırlık çalışmalarının içerisinde yer alan ve çocukların ilkokula geçişini kolaylaştırmak, hazır bulunuşluk düzeylerini artırmak amacıyla yapılan etkinliklerdir. Kesinlikle okuma veya yazma öğretmek amacını taşımamaktadır. Programda okuma ve yazma öğretimi yoktur. Harfleri göstermek ve harfleri yazdırmak da yoktur.
Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları sadece masa başında yapılan kitap/kavram/çizgi çalışmaları olarak değerlendirilmemelidir. Aksine, bu çalışmalar birçok farklı etkinlik çeşidi ile (sanat, drama, müzik, oyun vb.) gerçekleştirilmelidir.
Okul öncesi eğitimde amaç, çocuklara okuma ve yazma öğretmek değil onların ilkokulda okuma ve yazmayı hızlı öğrenebilmesi için gereken ön becerileri kazandırmaktır. Çocukların öncelikle, okuma yazmanın gerekliliğini ve gerçek yaşam ile ilişkisini anlamaları önemlidir. Böylece çocukların, okuma yazmaya ve okula karşı olumlu bir algı geliştirmeleri desteklenecektir. Okuma yazma için farkındalık yaratmak ve heveslendirmek yapılacak çalışmaların amacına ulaşabilmesi açısından son derece önemlidir.

Aşağıda verilen örnekler ilkokula hazırlıkta temel olan becerilerin gelişimini desteklemeye yöneliktir:
1. Görsel algı çalışmaları (el-göz koordinasyonu, şekil-zemin ayrımı, şekil sabitliği, mekânda konum, mekânsal ilişkiler, hız, vb.).
2. İşitsel algı/fonolojik farkındalık çalışmaları (dinleme, konuşma, sesleri hissetme, ayırt etme, aynı sesle başlayan ve biten kelimeler üretme vb.).
3. Dikkat ve hafıza çalışmaları (benzerlikleri ve farklılıkları bulma, akılda tutma, hatırlama vb.) 
4. Temel kavram çalışmaları (program kitabındaki kavram listesinde bulunan ve gerekli görülen diğer kavramlar ile ilgili çeşitli çalışmalar).
5. Problem çözme ve tahmin çalışmaları. 
6. Kalem kullanma ve el becerisi çalışmaları (kalemi doğru tutabilme, kalem kontrolü ve doğru kullanabilme, çizme, boyama, kesme, katlama, yoğurma, yapıştırma vb.).
7. Öz bakım becerilerini geliştirme çalışmaları.
8. Güven ve bağımsız davranış geliştirme çalışmaları.
9. Sosyal ve duygusal olgunluk geliştirme çalışmaları. 
10. Okuma yazma farkındalığı ve motivasyon geliştirme çalışmaları.
11. Duyu eğitimi çalışmaları. 
12. Nefes ve ritim çalışmaları vb.

Sanat Etkinliği:
Çocuğun yaratıcılığını ve hayal gücünü kullanarak problem çözmesine, eleştirel ve çözüm odaklı düşünmesine olanak tanıyan etkinliklerdir. Sanat etkinlikleri aynı zamanda çocukların kendilerini ifade ederek iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Bunlara ek olarak sanat etkinlikleri çocuğun kendini, içinde bulunduğu kültürü ve diğer kültürleri daha iyi anlamasına olanak tanıyarak farklılıklara saygı duymasına da yardımcı olur. 
Küçük grup çalışması olarak planlanan, çocukların ilgi ve gereksinimlerine yönelik olarak bireysel olarak da uygulanabilen etkinliklerdir. Sanat etkinlikleri bir öğrenme merkezinde yapılabileceği gibi gün içinde ayrı bir etkinlik olarak da yer alabilir. Süreç tek bir ürün ortaya çıkarmak amaçlı planlanmaz. Grubun sayısına ve özelliğine göre çeşitli etkinlikler ve etkinliklerle ilgili materyaller hazırlanmalı, çocuğa seçme fırsatı tanınmalıdır.
Örnek etkinlikler: Çeşitli sanatsal tekniklerin ve artık materyallerin kullanıldığı kolaj ve üç boyutlu çalışmalar, kesme, yırtma-yapıştırma, boyama çalışmaları yapılabilir, bir sanatçının atölyesi ziyaret edilebilir, bir müze veya galeriye gezi düzenlenebilir.

Türkçe Etkinliği:
Türkçe etkinliği çocukların Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, sözcük dağarcıklarını geliştirmek ve iletişim becerilerini artırmak için planlanan etkinliklerdir. Türkçe etkinliklerinin amacı; çocukların Türkçe’yi düzgün kullanmasını, sesleri çıkarabilmesini, farklı söz dizimsel yapıları anlama ve kullanmasını, dinleme becerilerini kazanmasını, duygu ve düşüncelerini sözel ve sözel olmayan yollarla ifade etmesini, ses tonunu ayarlamasını ve sözcükleri doğru üretmesini sağlamaktır. Bunların yanı sıra Türkçe etkinliklerinin önemli işlevlerinden birisi çocukların kitaplara karşı olumlu tutum geliştirmelerini desteklemek ve kitap sevgisini aşılamaktır.
Eğitim programlarında dil ve iletişimin desteklenebilmesi için çocuk-çocuk ve yetişkin-çocuk iletişimini teşvik eden bir yaklaşımın kullanılması önemlidir. Seçilen etkinliklerin sözel ve sözel olmayan dil becerilerini kapsaması, örneklerle çeşitlendirilmesi, yorumlara ve farklı çıkarımlara olanak sağlaması, ilk elden deneyim kazanmanın, yaparak-yaşayarak öğrenmenin desteklenmesi kalem-kâğıda dayalı becerilerden çok daha fazla önem taşımaktadır.
Erken okuryazarlık becerileri çocuğun gelecekteki okuma ve yazma süreci ve okul başarısı için çok önemlidir. Dil ve erken okuryazarlık birbiri ile yakından ilişkilidir. Okuma yazmadan farklı olan erken okuryazarlık, özellikle okulöncesi dönemde dil becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim programları ile desteklenmekte ve çocukların gelecekteki okuryazarlık başarılarında önemli rol oynamaktadır. Çocukların harfleri öğrenmelerini hedefleyen programlar yerine sınıf içinde uyaklı sözcüklerden oluşan şarkılar söylenmesini ve seslerin sözcük içindeki konumlarına dayalı oyunlar oynanmasını destekleyen programlar onlara anlamlı deneyimler sağlar.
Türkçe etkinlikleri planlarken öğretmenlerin çocukların yaş ve gelişim özelliklerine dikkat etmesinin yanı sıra eğitim ortamını düzenlemesi, farklı yöntem ve teknikleri kullanması, sosyal ve kültürel olarak dezavantajlı çocukları göz önünde bulundurması gerekmektedir.
Örnek etkinlikler: Tekerleme söyleme, parmak oyunu oynama, şiir okuma, bilmece sorma, sohbet etme, resimli kitap okuma, etkileşimli ve paylaşımlı okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, dramatizasyon (canlandırma), öykü tamamlama, başka öykü oluşturma, öyküyü tekrar anlatma, bir öyküyü resimlendirme ve resimlerden yeni bir öykü oluşturma gibi etkinliklerdir.
Resimli öykü okuma çalışmalarında eğitimciler, öykü sonunda çocuklarla sohbet ederek öyküdeki ana olay, karakterler, öyküyü oluşturan sorunlar ve giriş, gelişme ve sonuç hakkında sorular sorabilirler. Resimli kitapları oluşturan resim, yazı, renk, boyut gibi temel özellikler ile yazar ve çizerler hakkındaki konuşmalar çocuklara kitabı oluşturan unsurları tanıtır. 
Etkileşimli kitap okuma çalışmalarında öğretmen çocuklara sorular sorar, tahminlerde bulunmalarını isteyerek onların kitapta geçen olay ve karakterlere tepki vermesini sağlar, hedef sözcükler belirleyerek yeni sözcükler kullanır. Paylaşımlı kitap okuma çalışmalarında öğretmen büyük ve resimli öykü kitapları kullanarak çocukların kitabın yazı ve resimlerini görmelerini sağlayacak şekilde oturur. Kitap, birlikte etkileşimli bir şekilde okunur.

Oyun Etkinliği:
Oyun, çocukların uzmanlık alanıdır. Dünyanın her yerinde çocuklar her koşulda, her zaman, her şeyle oyun oynayabilirler. Oyun sadece çocukların değil yaşam boyu bireylerin haz verici uğraşı olarak önemini sürdürür. Çocukluk döneminin vazgeçilmez uğraşı olan oyundan en etkili öğrenme fırsatı olarak yararlanılmalıdır. Çocuklar öğrenme deneyimlerini oyunları aracılığı ile geliştirirler ve zenginleştirirler. Oyun, çocukların eylem düzeyinde katılım gösterdikleri, düşünce ve duygularını ifade ettikleri, meraklarını giderecek araştırma ve gözlem yapma olanağı buldukları, yeni keşiflerde bulundukları, nesnelerle ve kişilerle etkileşim içinde bulundukları haz verici bir etkinliktir. Oyun çocukların zorunlu değil gönüllü eylemidir. Oyun çocukları fiziksel ve duygusal olarak rahatlattığı için zihinsel olarak da öğrenmeye elverişli bir ortam sağlar. Çocuklar oyun oynayarak bütün deneyim alanlarında gelişim gösterirler; bir başka deyişle oyun çocuğu geliştirir, ancak aynı zamanda oyunun kendisi de gelişimsel bir süreçtir. Yani, çocukların yaşlarıyla paralel olarak oyunları da gelişir. Bu nedenle çocukların yaşlarına, gelişimsel gereksinimlerine ve ilgilerine göre farklı oyun fırsatları sunmak gerekmektedir. Örneğin çocuklar sadece sınıf içinde değil, açık havada da oyun oynayabilecekleri fırsatlardan yararlandırılmalıdır. Ayrıca çocuklara yeni ve orijinal oyunlar üretebilecekleri çeşitli oyun materyalleri de sunmak önemlidir. Çocuklar sadece eğitsel materyal olarak yapılmış oyuncaklarla oynamazlar, onlar için sağlık ve güvenlik tedbiri alınmış her şey etkili bir eğitsel materyale dönüştürülebilir. Bu bağlamda çocukların öğrenme deneyimlerini destekleyecek uyarıcılar yönünden zenginleştirilmiş çevreler de önemlidir.
Oyun çocukların hareket gereksinimini de karşıladığı gibi oynanan oyunun türüne göre hayal dünyasını zenginleştirir. Ayrıca oyunda günlük yaşam deneyimlerinin provasının yapıldığını, gerçek yaşam becerilerinin temellerinin atıldığını, çocuğun kendisini ve çevresini tanıma fırsatı bulduğunu, duygusal güvenlik alanı yarattığını da vurgulamak gerekir. Çocukların oyun oynama gereksinimini karşılayabilmek için, günlük eğitim programı kapsamında farklı türlerde, farklı kazanımlara hizmet edecek çeşitli oyun oynama fırsatları sunmak önemlidir:
Yapılandırılmamış oyun/serbest oyun: Bireysel, eşli, küçük veya büyük grup hâlinde oynanan oyunlar sırasında çocuklar tamamen kişisel ilgi ve tercihleri doğrultusunda oynarlar. Nerede, kiminle, ne ile ve nasıl oynayacaklarına çocuklar karar verirler. Çocukların çok yönlü gelişimini göz ardı eden akademik hedeflere odaklanmış okullarda çocukların bu oyun türünde oyun oynaması çok sınırlı olabilir, bu nedenle çocukların oyun oynama haklarını koruyacak tüm tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bütün günlük okul programlarında sabah okula gelişte ve akşamüstü okuldan ayrılmadan önce yapılandırılmamış oyun ortamlarında serbest oyun oynanması mutlaka sağlanmalıdır.
Yarı yapılandırılmış oyun etkinlikleri: Çocukların gelişiminin bütün boyutlarda desteklenmesini hedefleyen, öğretmen veya çocuk tarafından başlatılan, çocukların aktif katılımı ile sürdürülen, çocuk merkezli, açık uçlu bir süreç olarak işleyen yaratıcı oyun etkinliklerinden oluşan oyunlardır.
Oyunun bir öğretim yöntemi olarak kullanıldığı bu etkinliklere, günlük eğitim akışı içinde mutlaka yer verilmelidir.
Yapılandırılmış oyun etkinlikleri: Çocukların gelişimsel ilerlemelerini desteklemek amacıyla kuralları başkası tarafından belirlenmiş oyun etkinliklerine küçük ve/veya büyük gruplarda katılımını sağlayan oyunlardır. Geleneksel çocuk oyunları bu kategorideki oyunlardır. Bu farklı oyun türlerine eğitim programında dengeli bir şekilde yer vererek çocukların gelişimlerini en üst seviyede desteklemek mümkün olabilecektir.

Müzik Etkinliği:
Müzik etkinlikleri, çocukların hem bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen hem de müziksel gelişim sürecini olumlu yönde etkileyen çalışmalardır. Bu çalışmalar, ses ve müzik dinleme ve ayırt etme çalışmaları, ritim çalışmaları, nefes ve ses çalışmaları, şarkı söyleme, çalgı çalma, yaratıcı hareket ve dans, müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma gibi etkinliklerden oluşur.
Bu etkinlikler, doğru ve nitelikli müzik dinleme, söyleme ve çalma alışkanlıklarını çocuğa kazandırmanın yanı sıra, yerel, ulusal ve evrensel çocuk müziğini tanımasını da destekler. Ayrıca bu etkinlikler, bireysel olarak ve toplulukta müzik yapma, başkalarını dinleme, iş birliği yapma gibi sorumluluklar kazandırır.
Müzik, öğrenmeyi ve algılamayı kolaylaştıran etkin yollardan biridir. Müzik etkinlikleriyle çocuk, ince–kalın, hızlı-yavaş, uzun-kısa gibi pek çok kavramı öğrenir ve pekiştirir. Bunun yanı sıra konuları daha kolay anlayabilir. Eğitici ve öğretici çocuk şarkıları, ezgili saymaca, bilmece, tekerleme ve atasözleri dil gelişimine katkı sağlamak için kullanılan araçlardır. Çocuk bunları söylerken hem zevk alacak, hem de doğru ve akıcı konuşma becerilerini kazanacaktır. 
Müzik etkinliğinin, çocuğun motor gelişimine de büyük katkısı vardır. Çocuklar müzikle bedensel hareketleri birleştirerek, müziğin karakterine ve ritmine uygun ve belli bir düzen içerisinde hareket etme becerisini kazanır. Müzik etkinliği ayrıca basit vurmalı çalgılar çalarak el-göz koordinasyonunu ve aynı anda iki elini birlikte kullanabilme becerisini de kazandırır. Çocukların kendilerini sözel olarak kolayca ifade edemediği durumlarda, müzik etkinlikleri sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek özgüven kazanmalarına yardımcı olur.

Fen Etkinliği:
Çocukları dikkat etmeye, soru sormaya, merak etmeye, gözlemlemeye, araştırmaya, incelemeye ve keşfetmeye yönelten etkinliklerdir. Çocuklar ilk elden deneyimler kazanırken onların bilimsel süreç becerilerini kullanmalarına özen gösterilmelidir. Bu etkinliklerle yaşam gerçeklerini tanıtırken çocuklarda çevre farkındalığı da sağlanacaktır. Çocukların çevrelerine karşı doğru tutumlar geliştirebilmeleri ve doğru davranabilmeleri için öğretmenin tutumlarının da doğru olması ve doğru davranması gerektiği unutulmamalıdır.
Örnek etkinlikler: Doğal ortamlara giderek yürüyüş yapma, doğayı, doğadaki canlı ve cansız varlıkları gözlemleme, varlıkların değeri ve korunmasına yönelik bilgilendirme, keşifler ve icatlar yapma, mutfakta besin hazırlama, koleksiyon yapma, mevsim veya hava durumu panosu hazırlama, kitap ve dergi inceleme, fotoğraf çekme, fotoğraf inceleme, belgesel vb. izleme, mıknatıs, büyüteç, pusula gibi basit araçları tanıma ve kullanma, doğal ve doğal olmayan malzemeleri inceleme ve ilgili bilim alanlarındaki kaynak kişileri konuk olarak çağırma etkinlikleri fen eğitimine destek veren etkinliklerdendir. Deney, kavram ağı ve analoji (benzetişim) yöntemleri ile gerçekleştirilen kavram eğitimi çalışmaları da fen etkinlikleri arasında yer almaktadır.

Hareket Etkinliği:
Hareket etkinliğinin amacı, çocukların temel hareket becerilerini geliştirerek çocuğun fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal, gelişimine ve özbakım becerilerine katkıda bulunmaktır. Böylece çocuğun fiziksel etkinliklere yaşam boyu katılımı da sağlanabilir. Çocukların fiziksel ve motor yeterliliklerinin, algısal motor gelişimlerinin ve hareket becerilerinin yani yer değiştirme, nesne kontrolü ve denge becerilerinin geliştirilmesini içeren etkinliklerdir. Bu etkinlikler süresince çocukların temel hareket becerileri, beden farkındalığı motor yeterliliği (güç, koordinasyon, hız, çabukluk) ve fiziksel yeterliliği (esneklik, kuvvet, dayanıklılık) gelişir.
Örnek etkinlikler: Beden farkındalığını (bedenin omuz, bel, dirsek ve bilek gibi değişik bölümleri), alan farkındalığını (yukarı, aşağı, ön, arka, sağ, sol gibi), kuvvet, hız, çabukluk, esneklik, dayanıklılık ve koordinasyonu geliştirici etkinlikler, yapılabilecek etkinlikler arasındadır. Çocukların bireysel özelliklerini dikkate alan, onları güdüleyici, benlik algılarını ve özgüvenlerini pekiştirici etkinliklere yer verilmelidir. Uygulamalarda çevre düzenlemesine, çocukların yaşlarına uygun ve temel hareket becerilerini kazandırmada etkili olacak materyaller seçilmesine özen gösterilmelidir. Etkinliklerde top, ip, tebeşir, hullahup, denge tahtası gibi yapılandırılmış materyaller gibi açık hava oyun materyallerinin kullanımına ek olarak doğanın çocuklara sunduğu farklı yapıdaki zeminler, tırmanma olanakları, denge için kullanılabilecek kütükler gibi materyal ve ortamlar da kullanılmalıdır. Ayrıca geleneksel/yöresel çocuk oyunlarının, açık havada oynanan sokak oyunlarının da hareket etkinlikleri kapsamına dâhil edilmesi etkinlikleri çeşitlendirecektir.
Hareket etkinliği, çocukların motor gelişimlerinin desteklenmesi ve hareket becerilerinin kazandırılması amacıyla ele alınabileceği gibi geçiş etkinliği olarak da uygulanabilir. Bu durumda yapılacak çalışmalar için etkinlik planı hazırlanmasına ve bunların günlük eğitim akışına yazılmasına gerek yoktur.
Etkinlikler en az 30 dakika sürmeli bu sürenin ilk 5 dakikası ısınma oyunları, 20 dakikası bir önceki uygulamanın tekrarı ve yeni temel hareket becerileri, son 5 dakikası da soğuma etkinlikleri olmalıdır. Hareket beceri etkinlikleri sınıf içinde veya açık havada, bahçede uygulanabilir.

Alan Gezisi:
Alan gezileri çocukların araştırma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan ve anlamlı öğrenme gereksinimlerini karşılama amacını taşımaktadır. Yalnızca fen eğitimi etkinlikleri kapsamında düşünülmemesi gerekir. Bu geziler bir yandan çocukların yaşadıkları çevreyi tanımalarına, bir yandan da eğitim programına alınan kazanımlara ulaşmalarına ve kavramları öğrenmelerine ortam hazırlar.
Örnek geziler: Çocukların ilgisini çekecek, yöresel, kültürel, mesleki ve güncel önem taşıyan her mekân çocuk için doğal öğrenme alanıdır. İçinde bulunulan yöredeki tarihî bir yer, müze, bir ressamın sanat atölyesi, matbaa, tarla, bahçe, park ve herhangi bir materyalin, araç veya gerecin üretim atölyesi gibi mekânlara alan gezileri düzenlenebilir.
Yukarı Çık Rep
Alıntı
« Önceki Konu | Sonraki Konu »


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Bilişsel Alan Gelişim Raporu Örnekleri Okul Öncesi 2018 ADMİN 0 4,125 06-07-2018, 02:05 PM
Son Mesaj: ADMİN
  Dil Alanı Gelişim Raporu Örnekleri Okul Öncesi 2018 ADMİN 0 2,736 06-07-2018, 02:03 PM
Son Mesaj: ADMİN
  Öz Bakım Gelişim Raporu Örnekleri Okul Öncesi 2018 ADMİN 0 2,297 06-07-2018, 02:02 PM
Son Mesaj: ADMİN
  Motor Gelişim Raporu Örnekleri Okul Öncesi 2018 ADMİN 0 2,715 06-07-2018, 02:01 PM
Son Mesaj: ADMİN
  Sosyal Duygusal Alan Gelişim Raporu Örnekleri Okul Öncesi 2018 ADMİN 0 3,077 06-07-2018, 01:59 PM
Son Mesaj: ADMİN



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Yasal Uyarılar Sitemizin paylaşılan içeriklerin yapımıyla bir ilgisi olmamakla beraber sitemiz paylaşım linklerini tanıtım amaçlı dağıtmakta, satmamaktadır. E-kitap ya da döküman hoşunuza giderse netteki ilgili adreslerden e-kitabı satın alabilirsiniz. Bu sitede yayınlanan e-kitap veya dökümanlar herhangi bir çıkarı ya da herhangi bir kuruluşa zarar verme amacı yoktur. Bu yüzden fikir alma amaçlı olarak 24 saat süreli kullanabilirsiniz. Dosyalar tanıtım amaçlı olduğundan hak sahibi şahıs veya şirketin bize mail atması halinde, isteği üzerine tüm dosyaları kaldırılır. 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4. maddesine göre hakkı ihlal edilen öncelikle üç gün içinde ihlalin durdurulmasını istemek zorundadır.İhlalin durdurulması ilgili şahıs ya da kuruma sitemiz tarafından dönüş yapıldıktan sonra 3 gün içerisinde gerçekleştirilecektir.Durdurulmadığı takdirde savcılığa başvurabilir. Ancak hiçbir hak sahibinin isteği olumsuz sonuçlanmamaktadır. İndirilen dosyadan doğacak zararlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Hak iddiasında bulunan şahıslar ve şirketler için alt bölümde iletişim adresimiz bulunmaktadır. sizinle irtibat kurup onay aldıktan sonraki 3 gün içerisinde döküman sitemizden kaldırılacaktır. İLETİŞİM: info@ogretmenleri.net
Okul Öncesi, Okul Öncesi Eğitim, Okul Öncesi Forum, okul öncesi net, Anaokulu, Anasınıfı, okul öncesi etkinlikleri, aylık plan, sanat etkinlikleri, gelişim gözlem formu, gelişim raporu, 2. dönem,2015 2016 aylık günluk plan, okul öncesi eğitimi,memurlar, bebek arabası, çocuk oyunları, bebek, matematik, çocuk şarkıları, okul öncesi, okul öncesi öğretmenliği, anaokulu, okul öncesi etkinlik, eğitim, okul öncesi sanat etkinlikleri, çocuk odası, çocuk oyuncakları, eğitici oyuncaklar, hediye sepeti,akıllı tahta, özel ders, okul, mevduat faiz hesaplama, okul öncesi öğretmenliği taban puanları, okul oyunları, matematik soruları, matematik oyunları, erkek bebek isimleri, özel eğitim, matematik testi, ilkokul, çocuk hikayeleri, matematik test çöz, çocuk, sözleşmeli öğretmenlik, çocuk masalları, öğretmen atamaları, memur maaşları, öğretmen şiirleri, öğretmen, öğretmen maaşları, öğrenci, memur zammı, ana sınıfı, okul öncesi plan, okul öncesi eğitim seti, okul öncesi eğitim, anasınıfı etkinlikleri, anaokulu etkinlikleri, anasınıfı, anaokulu öğretmeni, okul öncesi eğitim programı, okul öncesi günlük plan, anaokulu öğretmenliği, okul öncesi etkinlik örnekleri, okul öncesi evrak, okul öncesi etkinlik kitabı, okul öncesi kavramlar, okul öncesi öğretmenliği dersleri, önce okul öncesi, günlük plan, akıllı tahta fiyatları, okul öncesi etkinlik planı, anaokulu malzemeleri, okul öncesi faaliyetler, okul öncesi öğretmenliği puanları, okul etkinlikleri, çocuk bakıcısı, özel okullar, anaokulu iş ilanları, okul öncesi puanları, okul öncesi şarkılar, kreş fiyatları, yaz okulu, çocuk kitapları, çocuk psikolojisi, çocuk evi, matematik dersi, okul öncesi oyun etkinlikleri, dgs okul öncesi, çekmeköy anaokulu, okul öncesi matematik etkinlikleri, okul öncesi kazanım ve göstergeler, bahçeşehir anaokulu, çocuk eğitimi, okul öncesi hikayeler, matematik olimpiyatları, özel anaokulları, okul öncesi oyunlar, anaokulu öğretmeni maaşı, okul öncesi etkinlik çeşitleri, okul öncesi müzik etkinlikleri, çocuk gelişimi, kreş, ankara kreş, çocuk evleri, okul öncesi taban puanları, kreş açmak, matematik öğretmeni, kolej, sanat etkinliği okul öncesi, çocuk dergileri, okul öncesi şiirler, birinci sınıf okuma, cocuk gelisimi, bursa anaokulu, matematik konu anlatımı, matamatik soru cozme, küçük şeyler anaokulu, okuma yazma öğretimi, okul öncesi projeler, neşe erberk anaokulu, anaokulu deneyleri, anaokulu oyunları, okul öncesi fen etkinlikleri, matematik projeleri, bilim çocuk, anasınıfı oyunları, öğretmen sitesi, anaokulu şarkıları, çocuk hastalıkları, sezin koleji, okul kayıt, matematik konuları, okul öncesi öğretmenliği maaş, matematik işlemleri, okuma yazma etkinlikleri, okul öncesi bilmeceler, powerpoint sunum, sevgi anaokulu, okul öncesi şarkıları, bebek fotoğrafları, okul puanları, orta okul, matematik çalışma kitabı, okul öncesi sanat etkinlikleri örnekleri, anaokulu yaşı, ondalık kesirler, okul öncesi boyama, okul öncesi öğretmenliği nedir, ilköğretim, afacan, kayıtlar, istanbul özel okullar, matematik etkinlikleri, anaokulu kayıtları, atatürk anaokulu, emekli memur maaşları, sınıf öğretmeni, hayat bilgisi testi, matematik çöz, izmir kitap fuarı, oö, anaokulu kayıt sorgulama, yuva, e okul bilgileri, 23 nisan şarkıları, ıco, okul öncesi öğretmeni, okul öncesi kitapları, okul öncesi eğitim kitapları, okul öncesi iş ilanları, anaokulu eğitim seti, okul öncesi öğretmenliği iş ilanları, okul öncesi günlük plan örnekleri, okul oncesi ogretmenligi, okul öncesi plan örnekleri, okul öncesi öğretmeni iş ilanları, okul öncesi yayınları, okul öncesi alan dersleri, timaş okul öncesi, anasınıfı öğretmenliği, okul öncesi setler, okul öncesi aylık plan, okul öncesi sınıf isimleri, okul öncesi günlük plan örneği, okul öncesi yüksek lisans, anaokulu sınıf isimleri, okul öncesi öğretmenliği uzaktan eğitim, okul öncesi net, kreş malzemeleri, okul öncesi ingilizce, anasınıfı faaliyetleri, anaokulu etkinlikleri örnekleri, etkinlik kitabı, okul öncesi herşey, okul öncesi drama planı örnekleri, anaokulu ders programı, uzaktan eğitim okul öncesi öğretmenliği, anaokulu faaliyetleri, açıköğretim okul öncesi öğretmenliği, okul öncesi yarım günlük plan, okul öncesi alan, okul öncesi aylık bülten örnekleri, okul öncesi etkinlik planı örnekleri, okul öncesi eğitim etkinlikleri, okul öncesi oyuncak, okul öncesi öabt, morpa yayınları okul öncesi eğitim seti fiyatları, aöf okul öncesi öğretmenliği, okul öncesi öğretmeni arıyorum, anasınıfı etkinlik örnekleri, anasınıfı kitapları, okul öncesi matematik, okul öncesi programı, günlük plan okul öncesi, okul öncesi drama planı, timaş okul öncesi eğitim seti, anaokulu faaliyetleri örnekleri, okul öncesi öğretmenliği yüksek lisans, okul öncesi değerler eğitimi planı, 2013 okul öncesi eğitim programı, yarım günlük eğitim akışı, ana sınıfı etkinlikleri, anaokulunda yapılan etkinlikler, kreş etkinlikleri, anasınıfı öğretmeni, okul öncesi gezi planı, anaokulu fiyatları, anaokulu etkinlik kitabı, etkinlik okul öncesi, okul programları, okul öncesi bütünleştirilmiş etkinlik planı örnekleri, okul öncesi sanat etkinlikleri yabancı siteler, tam günlük eğitim akışı, okul öncesi eğitim programı 2013, anaokulu öğretmenliği puanları, okul öncesi dersleri, kavramlar okul öncesi, anaokulu mobilyaları, anasınıfı dersleri, anasınıfı etkinlikleri ve yapılışları, okul gezi planı, okul öncesi günlük plan değerlendirme, morpa okul öncesi, okul öncesi günlük eğitim akışı, öabt okul öncesi, 6 yaş etkinlik örnekleri, okul öncesi konuları, anaokulu için etkinlikler, okul öncesi aylık plan değerlendirme, anasınıfında yapılan etkinlikler, okul öncesi aylık plan örneği, okul öncesi aylık plan değerlendirme örnekleri, okul öncesi yarım günlük eğitim akışı, anasınıfı etkinlik kitabı, ana sınıfı dersleri, müzik etkinliği planı, okul öncesi ders programı, okul öncesi drama etkinlikleri, okul öncesi ingilizce eğitimi, okul öncesi etkinlik malzemeleri, açıköğretim okul öncesi, okul öncesi aile katılım etkinlikleri nelerdir, okul öncesi etkinlik planı örneği, anasınıfı isimleri, etkinlik örnekleri, okul öncesi müzik etkinlikleri planı, anaokulu oyuncakları, okul öncesi yaratıcı etkinlikler, okul öncesi yarım günlük plan örnekleri, okul öncesi seminerleri, okul öncesi tam günlük plan örnekleri, okul öncesi günlük eğitim akışı doldurulmuş örneği, okul öncesi materyalleri, okul öncesi sanat etkinlikleri faaliyetleri, okul öncesi program kitabı, anasınıfı için etkinlikler, istanbul anaokulları, okul öncesi tam günlük plan, okul öncesi etkinlik havuzu, etkinlik planı okul öncesi, kreş oyuncakları, okul öncesi çocuk, okul dersleri, okul öncesi eğlenceli etkinlikler, anaokulu öğretmeni olmak, okul öncesi eğitim programı etkinlik kitabı, en iyi anaokulu, kreş öğretmeni, anaokulu eğitimi, anaokulu yemek listesi, ankara kreş fiyatları, matematik soru çöz, okul öncesi malzemeleri, okul öncesi müfredatı, anaokulu dergisi, okul öncesi müzik etkinliği planı, okul öncesinde sınıf yönetimi, bakırköy anaokulları, acıbadem anaokulu, anaokulunda yapılan etkinlikler çalışmaları, anaokulu isimleri, okul öncesi aktiviteler, atakent anaokulu, batıkent kreş, okul öncesi etkinlik sayfaları, okul öncesi destek, 3 yaş etkinlikleri okul öncesi, çoçuk gelişimi etkinlik örnekleri, okul öncesi program, okul öncesi kavram çizelgesi, özel anaokulu fiyatları, anaokulu projeleri, okul öncesi bireysel etkinlikler, karşıyaka anaokulu, okul ders programı, pendik anaokulları, bursa özel anaokulları, etkinlik planı, anaokulu okul öncesi sanat etkinliği, okul öncesi sonbahar etkinlik planı, kurtköy anaokulları, yarım günlük eğitim akışı doldurulmuş örneği, anaokulu sanat etkinlikleri, okul öncesi dgs, anaokulu yardımcı öğretmen, ana sınıfı öğretmenliği, okul öncesi eğitim seti tavsiye, özel kreşler, çözümlü matematik soruları, okul öncesi aile katılımı etkinlikleri, okul öncesi farklı sanat etkinlikleri, okul öncesi dikkat etkinlikleri, matematik okulu, okul öncesi oyun etkinlikleri planı, yarım günlük eğitim akışı örneği, okul öncesi sanat etkinlikleri planı, anaokulu ücretleri, ikinci sınıf matematik, okul oncesi sarkilar, meb okul öncesi etkinlik kitabı, okul öncesi öğretmenliği atamaları ne durumda, eskişehir anaokulları, istanbul kreş, okul öncesi eğitim materyalleri, ankara özel anaokulları, ilkokuma yazma, kreş yaşı, okul öncesi drama, anaokulu veli etkinlikleri, kreş ücretleri, okul öncesi forum, anaokulu istanbul, okul öncesi eğitim oyunları, okul öncesi 3 yaş etkinlikleri, kreş açma şartları, istanbul özel anaokulları, çocuk yuvası, sınıf süsleri, matematik etkinlikleri okul öncesi, izmir özel anaokulları, anaokulu anne etkinlikleri, devlet anaokulu, anasınıfı anne etkinlikleri, 4 yaş çocuk eğitimi, pinokyo anaokulu, kayseri kreş, kreş isimleri, okul oncesi etkinlik plani, denizatı anaokulu, meşe palamudu anaokulu, anaokulu dersleri, anaokulu aile etkinlikleri, kreş anaokulu, 3 yaş okul öncesi etkinlikleri, meb okul öncesi eğitim programı, uğur böceği anaokulu, anaokulu deneyleri örnekleri, okul öncesi sınıf isimleri süsleri, anaokulu kreş, okul öncesi 4 yaş etkinlikleri, eğitim okulu, kreş yemek listesi, ilkokuma yazma seti, anaokulu öğretmenliği taban puanları, boğaziçi okul öncesi, anaokulu programı, anaokulu matematik etkinlikleri, okul öncesi eğitim programı kazanım ve göstergeleri, anaokulu oyunları etkinlikleri, anaokulu matematik, drama etkinlikleri okul öncesi, okul öncesi oyun etkinlik planı, yön okulları, ikinci sınıf dersleri, 4 yaşındaki çocuğun gelişimi, okul öncesi aile katılımı etkinliklerinde neler yapılabilir, 4 yaş etkinlikleri okul öncesi, kayseri anaokulları, okul öncesi eğitimin önemi, okul öncesi aile etkinlikleri, okul öncesi 6 yaş etkinlikleri, okul öncesi müzik, okul öncesi eğitim araç gereçleri, kresler, bebek kreşi, iremnur anaokulu, okul öncesi hikaye, matematık, deha anaokulu, okyanus anaokulu, çocuk kreşi, anaokulu yemek listesi örnekleri, anasınıfı öğretmenliği taban puanları, oyun etkinlikleri okul öncesi, nokta anaokulu, aile katılım etkinlikleri örnekleri, okul öncesi eğitim nedir, kreş ve anaokulu, devlet anaokulu ücretleri, devlet anaokulu fiyatları, anasınıfı etkinlikleri kolay, küçük prens anaokulu, okul öncesi spor etkinlikleri, elma şekeri anaokulu, okul sitesi, okul öncesi sanat etkinliği örneği, okul öncesi sınıf kuralları, okul öncesi merkezler, aydede kreş, atlı karınca anaokulu, etkinlik plani, elma şekeri kreş, kıvılcım anaokulu, müzik etkinliği okul öncesi, anaokulu öğretmeni nasıl olunur, okul öncesi çocuk şarkıları, powerpoint sunusu, okul öncesi öğretmen önlüğü, ilkokul okuma yazma, gebze anaokulu, okul öncesi çocuk oyunları, kpss okul öncesi, anaokulu gösterileri, anaokulu yönetmeliği, küçük şeyler anaokulu izmir, cocuk yuvasi, ana okulu etkinlikleri, meb anaokulu, kelebek anaokulu, balçova anaokulları, anasınıfı kayıt yaşı, çocuk okul, okul öncesi kaynak, anasınıfı ingilizce, okul öncesi sanat etkinliği planı, devlet kreşleri kaç yaşında alıyor, okul ders, izmir kreş, okul öncesi kavram etkinlikleri, okul öncesi hediye etkinlikleri, anaokulu kayıt yaşı, anaokulu yaş hesaplama, okul öncesi eğitimin tanımı, ingilizce okul öncesi, okul öncesi kpss, anasınıfı yaşı, okul öncesi oyun etkinliği planı örnekleri, hayat anaokulu, anaokulu etkinlikleri kolay, sarmaşık anaokulu, anasınıfına başlama yaşı, gebze kreş, okulöncesi tr, ilk okuma yazma, okul öncesi sınıf oyunları, anasınıfı öğretmeni nasıl olunur, gülpembe anaokulu, okul öncesi kavramlar listesi, okul öncesi tr, anasınıfı sınıf isimleri, bursa emek anaokulu, okul öncesi günlük plan indir, okul öncesi eğitim şarkıları, ayçiçeği anaokulu, okul öncesi haberleri, e okul anaokulu, okul öncesi türkçe dil etkinliği planı, okul öncesi eğitim yaklaşımları, anaokulu seti, anasınıfı kayıt, anaokulu proje örnekleri, anasınıf öğretmenliği, okul öncesi müzik etkinliği örnekleri, okul öncesi türkçe dil etkinliği günlük plan örneği, perihan aktürk anaokulu, çilek kreş, okul okul, powerpoint sunu, anaokulu nedir, anaokulu ve kreşler, anaokulu kitapları, erguvan anaokulu, ana sınıfı oyunları, okul öncesi avm, okul öncesi eğitim zorunlu mu, pembe panter anaokulu, şirinler kreş, okul öncesi sanat etkinliği planı örnekleri, anasınıfı nedir, anasınıfı eğitim seti, ana sınıfı boyama, okul öncesi nedir, anasınıfı oyuncakları, okul öğrenci, okul öncesi maaşları, çorlu kreş, 3 yaş devlet anaokulu, okul öncesinin önemi, kredisi, okul öncesi sınıf içi oyunlar, ana sinifi sarkilari, sanat etkinlik planı örnekleri, devlet anaokulları kaç yaş alıyor, anaokulu oyunlari, kuzucuk okul öncesi eğitim seti, eğitim seti okul öncesi, okul öncesi öğretmen seti, okul öncesi eğitim seti fiyatları, okul öncesi siteleri, okul öncesi plan kitabı, okul öncesi öğretmenliği alan dersleri, okul öncesi eğitim kitap setleri, anaokulu günlük plan örnekleri, morpa okul öncesi eğitim seti, okul öncesi öğretmen kitapları, okul öncesi yayınevleri, anaokulu günlük plan, farklı yayıncılık okul öncesi eğitim seti, okul öncesi öğretmenliği ders kitapları, yapa okul öncesi eğitim setleri, anaokulu planları, okul öncesi öğretmen arayanlar, anaokulu ingilizce yıllık plan, kreş etkinlik örnekleri, okul öncesi öğretmen ilanları, okul öncesi ingilizce eğitimi planı, anasınıfı ders programı, uygun okul öncesi eğitim setleri, özel eğitim günlük plan örnekleri, okul öncesi öğretmeni arayan kurumlar, okul öncesi öğretmen etkinlik kitabı, okul öncesi etkinlik siteleri, okul öncesi eğitim etkinlik kitabı, özel eğitim yıllık plan örnekleri, okul öncesi öğretmenliği dersleri nelerdir, anaokulu eğitim kitapları, okul öncesi öğretmen eğitim seti, okul öncesi dergileri, okul öncesi eğitim planı, anaokulu eğitim programı, okul öncesi matematik etkinlikleri kitabı, anaokulu sitesi, okul oncesi ogretmeni is ilanlari, okul öncesi ingilizce yıllık plan, süper okul öncesi eğitim seti, kreş planları, anaokulu ingilizce yıllık plan örnekleri, okul öncesi lise mezunu öğretmen alımı, eğitim seti anaokulu, lise mezunu anaokulu öğretmeni, lise mezunu okul öncesi öğretmen alımı, okul öncesi etkinlik setleri, günlük plan örnekleri okul öncesi, anaokulu etkinlik malzemeleri, okul öncesi aktivite kitabı, anaokulu öğretmen alımı, okul öncesi evde eğitim seti, anasınıfı eğitimi, okul öncesi ingilizce ders planı örneği, çamlıca okul öncesi eğitim seti, okul öncesi haftalık plan, anaokulu öğretmeni olmak için, etkinlik kitabı okul öncesi, misket okul öncesi eğitim seti, okul öncesi eğitim seti önerileri, okul öncesi 3 yaş etkinlik planları, kreş planı örnekleri, anaokul ogretmenligi, okul öncesi eğitim seminerleri, okul öncesi sitesi, anaokulu bölümleri, okul öncesi ekim ayı günlük plan örnekleri, okul öncesi faaliyet kitabı, okul öncesi eğitim kurumları, günlük etkinlik planı, zambak okul öncesi eğitim seti, anaokulu ders kitapları, okul öncesi uzaktan eğitim, okul öncesi öğretmenliği çalışma alanları, anaokulunda yapılacak etkinlikler, okul eğitimi, okul öncesi eğitim araçları, okul oncesi egitim programi, 3 yaş etkinlik planı, bilfen okul öncesi eğitim seti, okul öncesi sanat etkinlikleri kitabı, anasınıfı okulları, okul öncesi ingilizce eğitimi programı, ana sinifi kitaplari, morpa okul öncesi öğretmen seti, okul öncesi özel eğitim, anaokulu öğretmeni iş, okul öncesi yarım günlük plan örneği, anasınıfı öğretmeni olmak için kaç puan gerekir, okul öncesi anaokulu, okul öncesi iş, okul öncesi eğitim dergileri, okul öncesi eğitim oyuncakları, okul öncesi eğitici etkinlikler, okul öncesi yüksek lisans bölümleri, tam günlük eğitim akışı örneği, 6 yaş okul öncesi etkinlikleri, okul öncesi öğretmen alımı, kreş günlük plan örnekleri, okul öncesi öğretmenleri için kitaplar, anasınıfı yayınları, 4 yaş etkinlik planları, okul öncesi alan eğitimi dersleri, okul öncesi ekim ayı aylık plan, anasınıfı etkinlik malzemeleri, okul öncesi eğitim akışı, anasınıfı aktiviteleri, yardimci anaokulu öğretmeni, okul öncesi kitap yayınları, anaokulu rehberlik etkinlikleri, okul öncesi eğitim iş ilanları, okul öncesi haftanın çocuğu etkinlikleri, anasınıfı ingilizce yıllık plan, açı yayınları anasınıfı kitapları, okul öncesi öğretmenliği alımı, okul öncesi kursları, okul öncesi sınıf yönetimi kitabı, ekim ayı planı okul öncesi, izmirde anaokulu öğretmeni arayan okullar, anaokulu öğretmeni aranıyor, anaokulu öğretmen yardımcısı, okul öncesi öğretmenlik başvuruları, okul öncesi ingilizce etkinlikleri örnekleri, okul öncesi eğitim günlük plan örnekleri, okul öncesi çocuk etkinlikleri, kreş öğretmen yardımcısı, 5 yaş etkinlik planı, okul öncesi müzik etkinlikleri plan örneği, okul öncesi 2 yaş etkinlikleri, okul öncesi sınıf materyalleri, okul öncesi etkinlik planı meb, okul öncesi eğitim modelleri, okul öncesi kasım ayı aylık plan, okul öncesi kasım ayı günlük plan, okul öncesi evde eğitim, uzaktan eğitim okul öncesi, okul öncesi dil gelişimi etkinlikleri, ucuz okul öncesi eğitim setleri, okul öncesi ekim ayı etkinlikleri, milli eğitim anaokulu fiyatları, yurt dışında okul öncesi eğitim, anasınıfında yapılabilecek etkinlikler, 4 yaş okul öncesi etkinlikleri, kreş ders programı, anaokulu kreş malzemeleri, öğretmen arayan anaokulları, anaokulunda yapılabilecek etkinlikler, okul öncesi öğretmeni arayan kolejler, okul öncesi ev etkinlikleri, salıncak anaokulu, okul öncesi öğretmeni iş alanları, okul öncesi herşey net, anaokulu broşür örnekleri, anaokulu öğretmenlerinin maaşı, 2 yaş okul öncesi etkinlikleri, okul öncesi bilişsel gelişim etkinlikleri, 6 yaş anaokulu etkinlikleri, nisan ayı aylık plan okul öncesi, evlenmekisteyenler, ilk akademi okul öncesi eğitim seti, okul öncesi oyun etkinliği örnekleri, okul öncesi zeka etkinlikleri, anaokulu soy ağacı etkinliği, okul öncesi kulüp etkinlik örnekleri, 5 yaş faaliyet örnekleri, kreş eğitim setleri, özel anaokulları istanbul, okul öncesi sorumluluk etkinlikleri, okul öncesi günlük akış, kitap etkinliği okul öncesi, matematik okul öncesi, okul öncesi eğitim programı kitabı, okul öncesi evde yapılabilecek etkinlikler, okul öncesi öğretmenliği dersleri aöf, 29 ekim günlük plan okul öncesi, anaokulu öğretmen başvuruları, dini kreş etkinlikleri, okul öncesi eğitimde drama, okul öncesi kitap etkinlikleri, kreş fiyatları istanbul, alp anaokulu, kreş çocuğu etkinlikleri, kasım ayı etkinlik planı okul öncesi, parıltı anaokulu, kreş izmir, anaokulu drama etkinlikleri, anaokulu ders saatleri, okul öncesi eğitim seti indir, farklı ülkelerde okul öncesi eğitim, evde anaokulu faaliyetleri, okul öncesi ürünleri, okul öncesi dramatik etkinlikler, beta okul öncesi eğitim seti, anasınıfları, yeni dünyalar anaokulu ataşehir, okul öncesi eğitici, okul öncesi evde etkinlik, anasınıfı haftanın çocuğu etkinlikleri, bursadaki özel anaokulları, kreş anaokulu malzemeleri, özel anaokulu ücretleri, ankarada kreş, kreş faaliyetleri, kreş okulu, istanbul avrupa yakası anaokulları, özel merter anaokulu, okul öncesi müzik etkinlikleri nelerdir, izmir kreş ücretleri, anaokulu fiyatları istanbul, okul öncesi öğretmen arayan kurumlar, okul öncesi eğitim sertifikası, anakucağı kreş, kreş eğitim programı, kreş eğitimi, okul öncesinde çevre eğitimi etkinlikleri, okul öncesi alışveriş, pusula okul öncesi eğitim seti, anaokul faaliyetleri, cocuk yuvası, okul öncesi etkinlik kitabı meb, kreş kayseri, okul öncesi sertifika, okul öncesi eğitim kurumları nelerdir, okul öncesi halı, okul öncesi etkinlik planı örnekleri 2015, eğitici etkinlik örnekleri, anabilim anaokulu fiyat, abaküs anaokulu, anaokulu ders programı örnekleri, anaokulu sınıf malzemeleri, anaokul etkinlikleri ve yapılışları, tudem okul öncesi eğitim seti, okul öncesi eğitim zirvesi, bursada kreş, okul öncesi sertifikası, idea anaokulu, okul öncesi ingilizce sayılar etkinliği, özyuvam kreş, okul öncesi market, doku yayınları okul öncesi, küçümen anaokulu, okul öncesi testler, papatyam kreş, ana okulu iş ilanları, ada anaokulu çekmeköy, devlet kreşleri ücretlimi, okul öncesi öğretmenliği ders notları, portakal anaokulu, okul öncesi eğitim program kitabı, tudem okul öncesi, okul öncesi eğitim yönetmeliği, anasınıfı yardımcı öğretmen, hepsiburada okul öncesi eğitim seti, okul öncesi sınıf oyuncakları, anaokulu okul öncesi eğitim seti indir, ekim ayı etkinlikleri okul öncesi, neşeli dostlar okul öncesi eğitim seti, özel okullarda anaokulu öğretmen maaşları, özel kaplumbağa anaokulu, bursa anaokulu öğretmeni arayan okullar, ankara okul öncesi, okul öncesi kreş, okul öncesi evin bölümleri etkinlikleri, minik okul okul öncesi eğitim seti, ayşegül kreş, anasınıfı için kitaplar, gizem çocuk evi, okyanus kreş, neşe erberk anaokulu konya, ankara okul öncesi öğretmenliği, anaokulu öğretmeni ankara, anka anaokulu, türk koleji anaokulu, kreş öğretmeni ankara, anaokulu eğitim modelleri, anaokulu müzikleri, okul öncesi montessori eğitim seti, cocuk yuvaları, anaokulu kaç aylık, tam gün devlet anaokulu, anaokulu öğretmeni bursa, stajyer anaokulu öğretmeni, reyhan çiçekleri anaokulu, anaokul öğretmeni nasıl olunur, papatya kreş, okul öncesi eğitim modelleri nelerdir, okul öncesi eğitim taban puanları, tatlı huzur anaokulu, özel anaokulu yardımcı öğretmen maaşları, timaş okul öncesi eğitim seti indir, anasınıfı ev etkinlikleri, türkiye de okul öncesi eğitim, kreş anaokulu farkı, okul öncesi nesil, okul öncesi oyun etkinliği planı örnekleri 2013, okul öncesi öğretmeni ankara, balküpü okul öncesi eğitim seti, okyanus okul öncesi eğitim seti, ders öğretmeni, doku kitabı okul öncesi, okul öncesi eğitiminin önemi, neden okul öncesi eğitim, mavi yunus okul öncesi planlar, okul öncesi eşyalar, oyun etkinlik planı örnekleri, okul öncesi ders içerikleri, anaokulu kreş farkı, 3 yaş aylık bülten örnekleri, izmir okul öncesi, anaokulu öğretmeni olmak için hangi bölüm okunmalı, açı okul öncesi, anaokul öğretmeni olmak için ne yapmalıyım, afacanlar okul öncesi eğitim


Hakkımızda

Türkiye geneli 06.05.2017 Tarihinde Okul Öncesi Eğitim Zirvesi kapsamında düzenlenen “Geleceğin Eğitimcileri” ödüllerinde iZMİR - TORBALI - SULTAN ABDÜLHAMIT İLKOKUL ’ unda görev yapan okul öncesi öğretmenlerinden Kübra ÇETİN uygulamaya konu olan “https://okuloncesi.ogretmenleri.net/ BİZ BU İŞTE TEK DEĞİLİZ” Projesi ile “Yılın Paylaşım Seven/Blog Yazan Öğretmeni” Seçildi. Ve Büyük Torbalı gazetesinde manşetlerde çıktı.

Mobil Uygulama
Bağlantılar
  • Forum Sayfası
  • Portal Sayfası
  • İletişim
  • Arşiv
  • Forumları Okundu İşaretle
  • RSS Beslemesi
Dost Siteler
  • https://okuloncesi.ogretmenleri.net/
  • https://okuloncesi.ogretmenleri.net/
  • http://upload.ogretmenleri.net/
  • http://upload.ogretmenleri.net/
  • https://okuloncesi.ogretmenleri.net
  • Sosyal Medya
    • Facebook
    • Twitter
    • İnstagram
    • Whatsapp
    • Youtube
    • Pinterest
    © 2015-2020
    Designed by RıdvanKübraÇ.
    Designed by RıdvanKübraÇ.
    Designed by RıdvanKübraÇ.
    Yandex.Metrica
    Çizgisel Mod
    Normal Mod