Okul Öncesi Öğretmenleri NET-Okul Öncesi-Biz Bu işte Tek Değiliz
Oturum Aç
Kullanıcı Adı/Email:
Şifre: Şifremi Unuttum?
 
  • Kişisel Ayrıntılar
  • Hesap Seçenekleri
  • Avatar Değiştir
  • İmza Düzenle
  • Şifre Değiştir
  • Takip Edilen Konular
  • Takip Edilen Forumlar
  • Anasayfa
  • Okul Öncesi Öğretmenleri NET-Okul Öncesi-Biz Bu işte Tek Değiliz
  • Okul Öncesi Etkinlikleri

  • Oyun Etkinlikleri
  • Hareketli Oyun
  • 50 tane hareketli oyun


  • Anasayfa
  • Blog
  • Portal
  • Son Konular
  • Arama Yap
  • Yardım
Konu Modu
50 tane hareketli oyun
ADMİN Çevrimdışı
Kurucu Öğretmen
*****
Mesajlar: 385
Konular: 262
Katılım: May 2015 Rep Puanı: 502
Hali: EnerjiDolu
Teşekkürler: 472
57 Mesajına 61 Teşekkür Edildi.
#1
08-13-2015, 11:32 AM
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Okul Öncesi Öğretmenleri. Net (@okuloncesiogretmenlerinet)'in paylaştığı bir gönderi

Hareketli oyunlar
1-EŞLİ KOVALAMACA
Sınırları belli bir oyun alanında, çocuklar arasından altı kişi seçilir. Bunlar ikişer ikişer eşlendirilir ve birbirlerinin ellerinden tutarlar: Oyuna başlama: Oyunu yöneten işaret verince, elele tutan eşler tek olanları kovalamaya başlar, eşlerden birisi bu arada hangi oyuncuya elini değdirmişse onunla yer değiştirir. Belli bir süre sonra hiç vurulmamış olanlar oyunda başarılı sayılır. (Eşlerden birisi oyuncuyu vurabilir, her ikisi vuramaz)
2-EL TUT KURTUL
Oyuncular arasından bir ebe seçilir, diğeri oyun alanına dağılırlar. Oyuna başlama işareti verilince, ebe tek olan arkadaşlarını kovalamaya başlar. Bu çocuklar vurulacağını anlayınca hemen bir çocuğun elinden tutar, vurulmaktan kurtulur. Ebe bu sefer başka birini kovalar. El tutmadan vurulan, ebe ile yer değişir.
3-KEDİ İLE FARE:
Çocukların serbestçe oynayabilmeleri için bu oyunu açıklık bir yerde oynamak daha iyidir
Bir tara ya bir iskemle, yad bir direk veya çocukların arkasına geçerek saklanabilecekleri herhangi bir şey konulur. Bazen de ağaçta bu vazifeyi görebilir. Bundan on onbeş metre uzakta bir çizgi çekilir. Çocukların içinden bir tanesi kedi olur. Ağacın veya iskemlenin arkasına saklanır, diğer çocuklar ise faredir.Onlar çizgini arkasında dururlar. Fareler diye işaret verilince fare olan çocuklar hepsi birden kedinin saklı olduğu yere doğru giderler ve iskemle veya ağaca fareyi takliden elleriyle dokunurlar. Kedi istediği zaman saklı olduğu yerden çıkar, fareleri ta çizgiye kadar kovalar, çizgiye gitmeden yakalanan fareler kedi yavrusu olurlar, büyük kedi ile beraber ağacın arkasına saklanırlar, sonra kedinin emriyle fareler yaklaştığı zaman onunla beraber fareleri kovalarlar, oyuna böylece bir fare kalıncaya kadar devam edilir. En sona kalan fare öteki oyun için kedi olur.

4-TAZI VE TAVŞAN
Çocuklar elele tutuşarak bir daire teşkil ederler. Çocuklardan biri tazı olup dairenin içinde durur, bir diğeri ise tavşan olup dairenin dışındadır. Tazı tavşanı kovalar ve dairenin öbür tarafına geçmeye çalıştıkça dairedekiler kollarını alçaltarak veya yükselterek mani olmaya çalışırlar. Arada sırada çocuklar tazıyı dairenin öbür tarafına geçmeye bırakırlarsa oyun daha heyecanlı olur. Tazı tavşanı tutunca daireye girilir ve yerlerine başkaları tazı ve tavşan olur.
5-Kurt-Kuzu (Kuyruk koparma) : çocuklar iki gruba ayrılır, herkes önündekinin beline sarılır. En öndekiler diğer grubun en sonundakini koparmaya çalışır. Kopanlar koparan grubun içine katılır. Kaç kişi koparılıp katılırsa o kadar puan alır. 
6-Kol Koparma : çocuklar karşılıklı olarak iki sıra olur. Arada 20-25 m mesafe bulunur. Herkese numara verilir. çocuklar sıkı sıkıya elleriyle kenetlenir. Karşı taraftan birinin numarası söylenir. O koşarak gelip bu diziyi koparmaya çalışır. Koparırsa bir kişiyi esir alır, koparamazsa kendisi esir olur, o diziye katılır. En çok esir alan taraf oyunu kazanır. 
7-Tavşan Yuvada : çocuklar halka olur, her çocuk bulunduğu yere bir çember çizer. Çember sayısı çocuklar dan 1-2 eksik olmalıdır. Bu çemberin dışına çıkılır. Çemberlerin çevresinde şarkı söyleyip el çırparak dönülür. Düdükle yada komutla herkesin bir çembere girmesi istenir. Açıkta kalan oyundan çıkarılır. 
8-Ağacını seç : Aynı oyun ormanlık alanda çember yerine ağaçlar seçilerek oynatılır. Ancak bunda seçilen ağaç sınırlandırılmalıdır. Komutla her çocuk ağacı değiştirir. Açıkta kalan cezalandırılır. 
9-Hırsız-Polis : çocuklar 15-20 m. Ara ile iki sıra yapılır. Bir grup hırsız, diğer grup polis olur. Tam ortaya bir çember çizilir. İçine eşya konur. Sıradaki her çocuga bir numara verilir. Numarası söylenen hırsız ve polis çember yakınına gelir. Hırsız eşyayı çalmaya, polis yakalamaya çalışır. Başaramayan diğerine esir olur. 
9-Arkada Kalma : Lider sürekli yer değiştirir. Düdükle çocuklar liderin arkasında sıra olacaktır. En sona kalan yada hiç sıraya giremeyen oyunu kaybeder. 
10-Halat çekme : Yere paralel iki çizgi çekilir. çocuklar iki eşit guruba ayrılır. Çizgiler arasında, halat üzerine bir fular bağlanır. Halatı çekerek fuları kendi tarafına geçiren grup kazanır. 
11-Hazine : Bir bölgenin etrafı 1 m ya da 75 cm yükseklikte halatla çevrilir. Burası hazine dairesidir. Bir grup içeride muhafız olur. Fularları kemerlerine kolayca alınacak şekilde bağlanır. Diğer grup fular kapacaktır. Bir süre sonra yer değiştirirler. Aynı süre onlar fular kapar. Süre sonunda çok fular alan oyunu kazanır. 
12-Kozalak oyunu : Bir kova kozalak düzensiz olarak sağa sola saçılır. grup sayarak geri toplarlar. En çok kozalak toplayan ve kovaya koyan grup kazanır. 
13-Üç kozalak oyunu : Bir kova ve üçer kozalak (taş) verilen gruplar kova ile kovaya 5 m. uzakta çizilen bir daire içine kozalakları tek tek taşır, sonra kovaya geri getirir. Önce bitiren grup kazanır. 
14-Elma-simit yedirme yarışı : Gözleri bağlı ikişer yarışmacı birbirlerine simit yada elma yedirmeye çalışır. Önce bitiren kazanır. Ya da elma veya simit ipe bağlanarak asılır. Herkes kendi yemeye çalışır. Önce bitiren kazanır. 
15-Şapka içindeki hayvanı görme : Bir defalık şaka oyunlarındandır. Şapka içinde istediği hayvanın gösterileceği söylenir. Aslında şapka içinde ayna vardır. Bakan kendini görür. 
16-Eşini bul oyunu : çocuklar dağınık şekilde dururlar. Lider düdükle birlikte parmaklarıyla bir sayı işaret eder. çocuklar gösterilen sayı kadar eşleşerek otururlar. Dışarıda kalanlar oyundan çıkar. İki çocuk kalana kadar oyun devam eder. 
17-Kaç-kurtul oyunu : çocuklar karşılıklı durarak iki halka oluştururlar. Kaçan ve kovalayan iki ebe olur. Kaçan halka dışına çıkamaz. İki kişi arasına geldiğinde dinlenebilir. Eğer sıradaki çocuklardan birine arkasını dönerse kaçan odur. Kaçan vurulursa kaçanla kovalayan değişir. 
18-Peşimden gel-karşımdan gel : çocuklar daire olur ve çömelir. Ebe ayakta kalır. Daire çevresinde dolaşırken bir çocugun sırtına dokunarak “Peşimden gel.” Yada “Karşımdan gel.” Der. “Peşimden gel.” Derse ebeyi kovalayıp dokunup geri dönerek yerine oturur. Vuramazsa ebe koşarak boşalan yere oturur. “Karşımdan gel.” Derse aksi istikamette koşarak boşalan yeri kapmaya çalışırlar. Ayakta kalan ebe olur. 
19-Teyzem Paris’ten geldi. : Seçilen çocuklar sırası ile sakız çiğneme; makas, dikiş makinesi, bisiklet, çamaşır makinesinin çalışmalarını taklit edeceklerdir. Ancak her taklide başlamadan önce aralarında sıra ile şu konuşma geçer. “-Teyzem Paris’ten geldi.” “-Ne getirdi?” “Sakız....” Her yanıttan sonra taklit başlayacaktır. 
20- KEDi VE FARE

Öğrenciler bir veya iki halka üzerinde sıralanır. Yüzleri içe dönüktür. Bir oyuncu kedi olarak seçilir. Bu dairenin dışında kalır. Diğeri ise fare olarak dairenin ortasındadır. Kedi ; "Ben kediyim" diye seslenir.
Fare : "Ben de fareyim" der.
Kedi : "Seni yakalayacağım."
Fare : "Yakalayamazsın."
Oyun bundan sonra başlar. Kedi diğer oyuncuların engellemelerine rağmen fareyi yakalamak ister. Fare yakalanmamak için kaçar. Dairedeki çocuklar farenin kaçmasını sağlamak için ona yol verirler. Fare yakalanınca oyuna yeniden başlanır.
21-OYUNCAK OYUNU

Bütün çocuklar bir halka üzerinde sıralanırlar. Birisi ortadadır. Bütün öğrencilere birden altıya kadar numaralar verilir. Sonra öğretmen numaralara isimler verir.
Örneğin ; 1. ler Bebekler,
2. ler Trenler,
3. ler Toplar, 
4. ler Tahta askerler,
5. ler Uçaklar,
6. lar Taksiler.
Bundan sonra ortadaki oyuncu, "Trenler" diye bağırır. Tren olan ikiler, geriye doğru bir adım atarak halka etrafında koşarlar ve tekrar yerlerine gelirler. Yerine ilk gelen öğrenci elini yukarıya kaldırır ve ortadaki ile yer değiştirerek, ikinci oyunu o başlatır.

22-GÜNAYDIN ( BENİMLE GELME )

Öğrenciler bir halka üzerinde, yüzleri merkeze dönük olarak durur. Bir ebe halkanın dışındadır. Halkanın etrafında koşarken hafifçe bir arkadaşına dokunarak, "Benimle gelme." der. İki oyuncu ters istikamette koşarlar. Karşılaştıkları zaman birbirlerini eğilerek selamlarlar ve "Günaydın" derler ve boş kalan yeri kapmak için koşularına devam ederler. Boş yeri kapamayan öğrenci ebe olur ve oyunu tekrarlar.

23-OYUNCAK KORUYUCUSU

Öğrenciler yüzleri merkeze dönük olarak bir halka oluştururlar. Dairenin merkezine bir oyuncak veya bir eşya konur. Bir çocuk bunun muhafızıdır. Bu öğrenci, elindeki topu halkada bir arkadaşına atar. Halkadakiler topla oyuncağı devirmek isterler. Bunu kim devirirse o muhafız ile yerini değiştirir, böylece oyun devam eder.



24-BENiMLE GEL

Bütün öğrenciler bir halka üzerinde yüzleri içe dönük olarak dururlar. Bir kişi dairenin dışındadır. Dışarıdaki oyuncu halkanın etrafında koşmaya başlayınca oyun başlar. Koşan oyuncu bir arkadaşının sırtına hafifçe dokunarak " Benimle gel." der. Dairenin etrafında bir kere koşu, arkadaşının yerini almaya çalışır. Vurulan oyuncu, arkadaşı kendi yerine gelinceye kadar dokunmaya çalışır. Bunda başarısız olursa ebe olur ve başka birisini koşturur. Eğer arkadaşına yerine gelmeden önce dokunursa kendi yine yerine geçer. Arkadaşı ikinci defa ebe olur.



25-YUVARLANAN TOPTAN KAÇ

Oyuncular bir halka yaparlar. Ayrılan bir tanesi merkezde durur. Halkadaki çocuklar bir voleybol topunu ortadaki çocuğa doğru yuvarlayarak onu vurmaya çalışırlar. Vuran oyuncu ile vurulan oyuncu yer değiştirerek oyuna devam edilir.

26-TOP ATMA

Öğrenciler yüzleri ortaya dönük, bir halka üzerinde yer alırlar. Ortada, elinde voleybol topu ile bir çocuk bulunur. Oyun başlayınca ortada bulunan oyuncu halka üzerindekilere topu iki elle, tek elle veya voleyboldaki gibi vuruşlara yaparak atar. Yandaki oyuncular da aynı şekilde topu oradaki oyuncuya atmaya çalışırlar. Öğretmen bir süre sonra ortadaki oyuncuyu değiştirir.

27-BAHÇEDEKi midilli

Çocuklar el ele tutarak, bir halka yaparlar. Yüzler ortaya dönüktür. Midilli olan çocuk ortadadır.
Dairedeki çocuklar ; " Midilli, sen bahçemize nasıl girdin ?"
Midilli ; " İçeriye atladım."
Dairedeki çocuklar ; "Nasıl çıkacaksın ?"
Midilli ; " İşte böyle."
Dedikten sonra Midilli, halkadakilerin kolları altından çeşitli denemeler yaparak halka dışına çıkamaya çalışır. Midilli dışarı çıkar çıkmaz, halka üzerindeki oyunculardan 3,4 tanesi koşucu olurlar ve Midilli'yi yakalamaya çalışırlar. Midilliyi ilk yakalayan bir sonraki oyun için Midilli olur.

28-MENDiL DÜŞÜRME

Bütün öğrenciler el ele tutuşur, yüzleri merkeze dönük olarak halka bir yaparlar. Elinde mendil olan bir oyuncu, halka etrafında koşmaya başlar. Mendili bir arkadaşının arkasına bırakır, koşusuna devam eder. Yakalanmadan arkadaşının yerini almaya çalışır. Arkasına mendil konulan öğrenci, mendilin farkına vardığı anda onu alır ve ebenin arkasından kovalar. Eğer kendi yerine kadar arkadaşına dokunamazsa ebe olur. Oyunu tekrarlarlar. Eğer arkadaşına dokunmaya muvaffak olursa kendi yerini alır, arkadaşı ikinci kez ebeliğe devam eder.
29-HENDEK ATLAMA

Birbirine paralel olmayan iki çizgi çizilir. Bir ucun açıklığı 50 cm, diğerinin ise 2 metre kadardır. Öğrenciler tek sıralı derin kolda dizilir. Çocuklar önce dar yerden atlamaya başlarlar. Atlayanlar sona kadar devam ederler. Atlayamayanlar yeniden kendilerini denerler.

30-İTFAİYECİ

Birbirlerinden 15 metre uzaklıkta paralel iki çizgi çizilir. Bütün öğrenciler çizginin biri üzerinde, yüzleri diğer çizgiye dönük olmak üzere yer alırlar. Karşı çizginin biraz gerisinde "İtfaiyeci" bulunur. Öğrencilerin hepsine 1'den 4'e kadar numara verilmiştir. Örneğin İtfaiyeci ; "Yangın ! Yangın ! 1 numaralı istasyon " diye bağırır. Bir numaralar karşı çizgiye kadar koşup geri dönerler. Diğer gruplar da bu şekilde çağırılır. Bazen itfaiyeci ; " 1 numaralı istasyon " diye bağırır. Bir numaralar karşı çizgiye kadar koşup geri dönerler. Diğer gruplar da bu şekilde çağırılır. Bazen itfaiyeci ; " Yangın ! Yangın ! Alarm var !" diye bağırır. O zaman bütün öğrenciler karşıya kadar koşup geriye dönerler.

31-E S İ R A L M A V E V E R M E

Oyuncular karşılıklı iki sıra olur. Aralarında 7-8 metre mesafe vardır. Her sıra sağdan numara sayar. A sıranın bir numarası karşıya gider. O sıranın önünden geçerken bir kişinin herhangi bir yerine dokunur ve yakalanmadan kendi sırasına doğru kaçar. Kendisine dokunulan oyuncu bunu öbür sıranın hizasına kadar kovalamaya başlar. Eğer oyuncuyu yakalarsa, yakalanan oyuncu B sırasına esir olarak gider, o sıranın en sonuna eklenir. Dokunulmadan kaçarsa B sırasındaki kovalayan oyuncu esir olur ve A sırasının en sonuna eklenir. Belli bir süre sonra hangi sıra daha fazla ise o taraf oyunu kazanır.

32-HAYVANAT BAHÇESİ

Bütün öğrenciler eşit olarak iki gruba ayrılırlar. Aralarında 4-5 metre mesafe olacak şekilde karşılıklı iki paralel çizginin üzerinde, yüzleri birbirlerine dönük olarak dizilirler. Bir grup kendilerine ( kendi aralarında seçerek ) bir hayvan ismi alır. Diğer gruba doğru yaklaşırlar. İki -üç adım kala ismini aldıkları hayvanın taklidini yapmaya başlarlar. Karşı taraftan herhangi bir oyuncu bunun hangi hayvan olduğunu tahmin ederse, hayvan ismi alan grup kendi çizgilerini geçinceye kadar kaçar, hayvanın ismini bilen grup kovalar. Yakalananlar, yakalayan gruba geçer. Oyun sıra ile devam ettirilir.

33-KÖPEKLER VE TOP

Bütün çocuklar gruplaşır, birer köpek ismi alırlar. Örneğin ; Finolar, Buldoklar, Çobanlar, Av köpekleri vb. hepsi bir çizgi üzerinde sıralanarak tek sıralı safta toplanırlar. Bir çocuk bir voleybol topu alır, bir grup köpeğin ismini çağırarak topu ileriye doğru yuvarlar. O ismi alan köpekler , topun arkasından tutmak için koşarlar. Kim önce topu yakalarsa, o atıcı olur ve oyun böylece devam eder.


34-BAHÇE YARIŞI

Başta bir lider olmak üzere bütün oyuncular bir çizgi üzerinde toplanırlar. Liderde bir top vardır. Diğer çocuklar gruba yaklaştırılıp 3-4 sebze ismi verilir. ( Biber, lahana, domates, havuç ) Lider topu sahaya doğru yuvarlarken ismi konmuş sebzelerden birini çağırır. Bu isimdeki sebzeler topu yakalamak üzere koşarlar. Kim önce topu yakalarsa liderle yer değiştirir. Diğerleri ilk yerlerine gelir, lider yeniden oyunu tekrarlatır.

35-TAVŞAN KOŞ

Çocuklar, tavşanlar ve tilkiler olmak üzere iki gruba ayrılırlar. Tavşan grubunun başına bir "Anne Tavşan" seçilir. Tilkilerin kenarda bir evi olur ve bu civarda tilkiler saklanır. Anne tavşan çocuklarını geziye çıkarır ve tilkilerin evine doğru ilerler. Anne tavşan tilkilerin evine iyice yaklaştığı ve onların farkına vardığı zaman ; "Koş Tavşan, Koş ! " diye bağırır. Tavşanlar da evlerine doğru koşmaya başlarlar. Yakalananlar tilki olur. Oyun bir kaç defa böyle devam eder.

36-TOP OYUNU

Çocuklar, sayısı kadar gruba ayrılırlar. Her gruba bir top verilir. ( şimdi bir grubun nasıl oynayacağını izleyelim ) Her grupta 7 kişi olduğunu kabul edelim. 6 kişi bir çizgi üzerine dizilir ve 7 numaralı öğrenci bunların 4-5 adım ilerisinde onlarla yüz yüze gelecek şekilde yerini alır. 7 numaralı oyuncuda top vardır. Bu topu sırasıyla 1,2,3,4 diye sayarak en baştaki oyuncuya atar. O da tekrar 7 numaralı oyuncuya atar. Bu atıp tutma sırasında topu oyuncu tutamazsa en arkaya geçer, sıradaki oyuncu onun yerine geçer.

Not : Bu mesafe yakın görülürse uzatılabilir.

37-SENİ TUTABİLİR MİYİM ?

Bir öğrenci lider olur ve çizginin üzerinde durur. Diğerleri sarı, kırmızı, siyah, beyaz renklerini alırlar. Renk ismi alanlar liderden 4-5 metre mesafede dağınık olarak dururlar. Çocuklar seslenir ; "Ali seni tutabilir miyiz ?" Lider ;"Eğer beyazsanız ?" der. Beyazlar Ali'yi ( Yani lideri ) tutmak için koşarlar. Hangisi önce Ali'ye dokunursa o lider olur ve oyuna böylece devam edilir.

38-HOPLA MİDİLLİ

Bütün çocuklar bir çizgi üzerinde sıralanır. İçlerinden birisi Midilli olur. Midilli iki ayağı ile hoplaya hoplaya bir kaç adım ileri giderken, diğerleri de onu taklit ederek takip ederler. Birden bire Midilli "Dur" der ve gerideki çizgiye kadar arkadaşlarını kovalayarak onları vurmaya çalışır. Yakalananlar, Midilli'nin yardımcısı olur ve bir dahaki seferde onlarda arkadaşlarını vurmaya çalışır. En son kalan oyuncu bir dahaki oyun için Midilli olur.
39-ÜÇ AYI

Oyunculardan biri çocuk ayı, diğeri anne ayı, öteki baba ayı olur. Bahçenin bir köşesine gider, sırtlarını arkadaşlarına dönerler. Diğerleri bahçenin başka bir ucundan başlayarak ayılara yaklaşırlar. İçlerinden bir sorar ;
- Evde kim var ?
- Çocuk ayı.
Başka biri sorar ;
- Evde kim var ?
- Anne ayı.
Ve başka biri sorar ;
- Başka kimse yok mu ?
- Baba ayı var.
Bunun üzerine üç ayı arkadaşlarını kovalamaya, diğerleri de kaçmaya başlar. Yakalanan öğrenci olduğu yere oturur. Son üç kişi kalana kadar oyuna devam edilir. Sonraki oyunun ayıları bunlar olurlar.

40-AĞAÇLARDAKİ SİNCAPLAR

Bütün çocuklar 7-8 kişilik gruplara ayrılırlar. Her grup el ele tutarak bir daire yapar. Bir kişi ortada bulunur. Birisi de ebe olarak dışarıdadır. Daireyi oluşturan çocuklar bir ağacı temsil eder. Dairenin ortasındaki öğrenciler sincaplardır. Ebe olan öğrenci de sincaptır. Öğretmenin düdüğü ile sincaplar, kendi dairesinden çıkar ve başka daireye giderler. Bu sırada ebe olan sincap da kendisine bir ağaç bulur. Dışarıda kalan ebe sincap olur. ( Öğretmen bütün çocuklara sincap olma olanağı vermelidir.)


41-SIKI SIKI SARILALIM

Bütün öğrenciler dağınık olarak bahçede dolaşmaya başlarlar. Bir yandan da öğretmenin vereceği komutu izlerler. Öğretmen düdüğü çalar ve aynı anda kollarından birini havaya kaldırarak parmaklarıyla herhangi bir sayı gösterir. ( 1,2,3,4 veya 5 ) Düdük sesini duyan öğrenciler öğretmenin hangi sayıyı gösterdiğine bakarak bu sayıyı tamamlamak üzere arkadaşlarına sıkı sıkı sarılır. Bir süre sonra öğretmen oluşan grupları kontrol eder, sayıyı tamamlayamayan veya tek kalan öğrencileri eler ve oyuna devam edilir. (1 sayısı işaret edildiğinde öğrenciler tek başlarına hazır olda beklerler.)


42-KOYUNLAR VE KÖPEKLER

Öğretmen bütün kahverengi ayakkabılılar koyundur der. Diğerleri de köpek olurlar. Bundan sonra öğretmen ; "Kaçın koyunlar" der ve koyunlar kaçmaya başlar. Bir kaç saniye sonra köpeklere " Yakalayın koyunları " denilir. Köpekler koyunların arkasından gider ve onları yakalayıp geri gelirler.

43-L İ D E R İ İ Z L E

Bütün çocuklar eşit sayılarda 7-8 gruba ayrılır. Bir grup 7 kişiden fazla olmamalıdır. Her grup derin kolda toplanır. 1 numaradakiler grubun lideridir. Öğretmenin işaretiyle oyun başlar. Lider çeşitli yürüyüş ve hareketler yapar, diğerleri onu takip ederler. 3-5 hareketten sonra öğretmen yine düdük çalar ve lider değişsin der. Bu komutla 1 numaradaki lider en arkaya geçer ve 7 numaralı oyuncu olur. 1.numaradakiler liderdir. ( Yani önde olan lider olur.) Öğretmen her çocuğa bir lider olma şansını tanımalıdır.

44-Ç Ö M E L İ K E L S E N D E

Öğrenciler bahçeye dağılırlar. Bir kişi ebe olur. Öğretmen düdük çalınca ebe hariç diğer çocuklar leylek gibi tek ayakları üzerinde dururlar. Ebe dokunmak üzere leyleklere yaklaşır. Leylekler bir ayakla sekerek kaçarlar. Kime dokunursa o çömelir. En son kalan leylek, ebe olur.



45-İ H T İ Y A R S İ H İ R B A Z

Bir çocuk "İhtiyar Sihirbaz" olarak seçilir. Diğerleri bir kaç adım mesafeden onu izlerler. Çocuklar sihirbazla alay ederler ; "İhtiyar sihirbaz, sihrini kaybetti !" , "sözde zengindi ama yerden 5 kuruşu bile alıyor !" derler. Sihirbaz kızar ve döner ; "Sizler kimin çocuklarısınız ?" diye sorar Çocuklar ; "Bakkalın Çocuklarıyız" , "kimsenin çocukları değiliz" , " Bekçinin çocuklarıyız " gibi değişik şeyler söylerler.
En sonunda birisi ; " Senin " der.
Sihirbaz kızar ve onları kovalamaya başlar. Kime elini değdirirse o çocuk sihirbaz olur, diğerlerini tutmak için o da sihirbaza yardım eder.
46- Mektup Var 

Yarışmacılar yanyana dizilirler.Bir çocuk ebe olur.Hepsine bir kent adı verilir.Biraz ileriye bir kale çizilir.Ebe yarişmacılarla kale arasında durur ve ‘’ Size bir mektup var’’ diye bağırır.Çocuklar hep birden ‘’ Nereden? ‘’ diye sorarlar.Ebe ise bir kent söyler.Adı söylenen çocuk fırlayıp ebeyi tutmaya çalışır.Ebeyi kaleye varmadan yakalayabilen çocuk ebe olur. 

47- Mısır Patlatma 

Oyuncular küçük bir halka yapar ve çömelik duruma geçerler.oyunu yöneten: 
- ‘’Şimdi hep birlikte mısır patlatacağız.Ocağımızı yakalım,mısırları tavaya koyalım,içine biraz yağ koyalım,lezzetli olması içinde içine biraz tuz atalımve mısırlarımızın ısınmasını bekleyelim.Mısırlarımız yavaş yavaş ısınmaya başladı.En alttaki mısır ısınmaya başladı ve patladı’’,der.Oyuncular ‘’Pat’’ sesi çıkararak zıplarlar.Oyunun yönetmeni : 
- ‘’İki mısır daha ısındı ve patladı’’ der.Oyuncular iki defa pat sesi çıkarıp,zıplarlar.Oyunu yöneten,istediği biçimde mısırları patlatarak oyunu uzatır.’’Mısırların hepsi ısındı’’ der ve çocuklar ‘’Pat’’sesi çıkararak zıplamaya başlarlar. 

48- Kapalı Gözle Nişan Alma Oyunu 

MATERYAL : Yazı Tahtası,Tebeşir 

OYUNUN OYNANMASI: 

Öğretmen yazı tahtasına,çocukların boyunu aşmayacak bir yükseklikte iç içe üç daire çizer.Yazı tahtasının 4-5 adım karşısına bir oyuncu yerleştirilir.Öğretmen oyuncuya: 
- ‘’Gözlerin bağlı olarak bu dairelerin en küçüğüne parmağını değdirebilirsen oyunu kazanacaksın ve Günün nişancısı olarak ilan edileceksin’’ der.Bundan sonra her oyuncu birer kez şansını dener.En küçük daireye nişan alanlar alkışlanır ve Günün nişancısı olurlar. 

49- Yağmur,Kar,Fırtına 

OYUNUN OYNANMASI: 

Oyuna başlamadan önce Yağmur,Kar,Fırtına sözcüklerinin karşılığında yapılacak hareketler çocuklara öğretilir.Yönetici,yağmur dediği zaman oyuncular parmaklarını yere doğru çevirerek kollarını aşağı yukarı indirip kaldırmaya başlar.Kar denildiğinde eller göğüse vurulur.Fırtına denildiğinde bütün oyuncular ‘’vuuuuuuu’’ seslerini çıkarır ve el çırpmaya başlarlar.Önce oyunun bir denemesi yapılır,daha sonra oyuna geçilir.Oyunda değişiklik olarak ‘’Benim söylediğimi yapın.Sizi şaşırtmak için bazen yanlış hareketler gösterebilirim’’der.Oyunda yanılanlar seyirci olarak kalır,hareketlere katılmazlar. 

50- Kedi Fareyi Bul 

OYUNUN OYNANMASI: 

Çocuklar arasından bir kedi seçilir.Bunun yüzü duvara döndürülür.Diğer oyunculardan biri fare olur.Bunu kedi bilmemelidir.Öğretmen kediyi yanına çağırir ve: 
-‘’Arkadaşların arasında bir fare saklanmış.Sen bunu yakalarsan bütün arkadaşların kedi gibi miyavlayacaklar,ama uzağında olursan hiçbirinin sesi çıkmayacak ‘’ der. Bundan sonra kedi yavaş yavaş arkadaşları arasında dolaşmaya başlar.Ne zaman kedi miyavlamaları fazlalaşırsa fareye yaklaştığını anlar ve onlar arasından asıl fareyi bulmaya çalışır.Oyunu kazanırsa o da arkadaşları arasından bir kedi seçme hakkını kazanır.

alıntıdır
@okuloncesiogretmenlerinet
Yukarı Çık Rep
Alıntı
« Önceki Konu | Sonraki Konu »


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  su makarnalarından oyun ogretmen 0 1,605 04-28-2017, 06:14 PM
Son Mesaj: ogretmen
  Oyun zamanı okuloncesiogr.01 0 1,856 09-07-2016, 04:00 PM
Son Mesaj: okuloncesiogr.01
  Hareketli Çember Oyunu öncesiokul 0 1,783 12-05-2015, 09:25 PM
Son Mesaj: öncesiokul
  Hareketli Trenler Oyunu ogretmen 0 1,731 08-19-2015, 06:42 PM
Son Mesaj: ogretmen
  Hareketli oyun 4 ogretmen 0 2,203 08-19-2015, 06:30 PM
Son Mesaj: ogretmen



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 3 Ziyaretçi

Yasal Uyarılar Sitemizin paylaşılan içeriklerin yapımıyla bir ilgisi olmamakla beraber sitemiz paylaşım linklerini tanıtım amaçlı dağıtmakta, satmamaktadır. E-kitap ya da döküman hoşunuza giderse netteki ilgili adreslerden e-kitabı satın alabilirsiniz. Bu sitede yayınlanan e-kitap veya dökümanlar herhangi bir çıkarı ya da herhangi bir kuruluşa zarar verme amacı yoktur. Bu yüzden fikir alma amaçlı olarak 24 saat süreli kullanabilirsiniz. Dosyalar tanıtım amaçlı olduğundan hak sahibi şahıs veya şirketin bize mail atması halinde, isteği üzerine tüm dosyaları kaldırılır. 5846 sayılı kanunun 25. maddesinin ek 4. maddesine göre hakkı ihlal edilen öncelikle üç gün içinde ihlalin durdurulmasını istemek zorundadır.İhlalin durdurulması ilgili şahıs ya da kuruma sitemiz tarafından dönüş yapıldıktan sonra 3 gün içerisinde gerçekleştirilecektir.Durdurulmadığı takdirde savcılığa başvurabilir. Ancak hiçbir hak sahibinin isteği olumsuz sonuçlanmamaktadır. İndirilen dosyadan doğacak zararlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Hak iddiasında bulunan şahıslar ve şirketler için alt bölümde iletişim adresimiz bulunmaktadır. sizinle irtibat kurup onay aldıktan sonraki 3 gün içerisinde döküman sitemizden kaldırılacaktır. İLETİŞİM: info@ogretmenleri.net
Okul Öncesi, Okul Öncesi Eğitim, Okul Öncesi Forum, okul öncesi net, Anaokulu, Anasınıfı, okul öncesi etkinlikleri, aylık plan, sanat etkinlikleri, gelişim gözlem formu, gelişim raporu, 2. dönem,2015 2016 aylık günluk plan, okul öncesi eğitimi,memurlar, bebek arabası, çocuk oyunları, bebek, matematik, çocuk şarkıları, okul öncesi, okul öncesi öğretmenliği, anaokulu, okul öncesi etkinlik, eğitim, okul öncesi sanat etkinlikleri, çocuk odası, çocuk oyuncakları, eğitici oyuncaklar, hediye sepeti,akıllı tahta, özel ders, okul, mevduat faiz hesaplama, okul öncesi öğretmenliği taban puanları, okul oyunları, matematik soruları, matematik oyunları, erkek bebek isimleri, özel eğitim, matematik testi, ilkokul, çocuk hikayeleri, matematik test çöz, çocuk, sözleşmeli öğretmenlik, çocuk masalları, öğretmen atamaları, memur maaşları, öğretmen şiirleri, öğretmen, öğretmen maaşları, öğrenci, memur zammı, ana sınıfı, okul öncesi plan, okul öncesi eğitim seti, okul öncesi eğitim, anasınıfı etkinlikleri, anaokulu etkinlikleri, anasınıfı, anaokulu öğretmeni, okul öncesi eğitim programı, okul öncesi günlük plan, anaokulu öğretmenliği, okul öncesi etkinlik örnekleri, okul öncesi evrak, okul öncesi etkinlik kitabı, okul öncesi kavramlar, okul öncesi öğretmenliği dersleri, önce okul öncesi, günlük plan, akıllı tahta fiyatları, okul öncesi etkinlik planı, anaokulu malzemeleri, okul öncesi faaliyetler, okul öncesi öğretmenliği puanları, okul etkinlikleri, çocuk bakıcısı, özel okullar, anaokulu iş ilanları, okul öncesi puanları, okul öncesi şarkılar, kreş fiyatları, yaz okulu, çocuk kitapları, çocuk psikolojisi, çocuk evi, matematik dersi, okul öncesi oyun etkinlikleri, dgs okul öncesi, çekmeköy anaokulu, okul öncesi matematik etkinlikleri, okul öncesi kazanım ve göstergeler, bahçeşehir anaokulu, çocuk eğitimi, okul öncesi hikayeler, matematik olimpiyatları, özel anaokulları, okul öncesi oyunlar, anaokulu öğretmeni maaşı, okul öncesi etkinlik çeşitleri, okul öncesi müzik etkinlikleri, çocuk gelişimi, kreş, ankara kreş, çocuk evleri, okul öncesi taban puanları, kreş açmak, matematik öğretmeni, kolej, sanat etkinliği okul öncesi, çocuk dergileri, okul öncesi şiirler, birinci sınıf okuma, cocuk gelisimi, bursa anaokulu, matematik konu anlatımı, matamatik soru cozme, küçük şeyler anaokulu, okuma yazma öğretimi, okul öncesi projeler, neşe erberk anaokulu, anaokulu deneyleri, anaokulu oyunları, okul öncesi fen etkinlikleri, matematik projeleri, bilim çocuk, anasınıfı oyunları, öğretmen sitesi, anaokulu şarkıları, çocuk hastalıkları, sezin koleji, okul kayıt, matematik konuları, okul öncesi öğretmenliği maaş, matematik işlemleri, okuma yazma etkinlikleri, okul öncesi bilmeceler, powerpoint sunum, sevgi anaokulu, okul öncesi şarkıları, bebek fotoğrafları, okul puanları, orta okul, matematik çalışma kitabı, okul öncesi sanat etkinlikleri örnekleri, anaokulu yaşı, ondalık kesirler, okul öncesi boyama, okul öncesi öğretmenliği nedir, ilköğretim, afacan, kayıtlar, istanbul özel okullar, matematik etkinlikleri, anaokulu kayıtları, atatürk anaokulu, emekli memur maaşları, sınıf öğretmeni, hayat bilgisi testi, matematik çöz, izmir kitap fuarı, oö, anaokulu kayıt sorgulama, yuva, e okul bilgileri, 23 nisan şarkıları, ıco, okul öncesi öğretmeni, okul öncesi kitapları, okul öncesi eğitim kitapları, okul öncesi iş ilanları, anaokulu eğitim seti, okul öncesi öğretmenliği iş ilanları, okul öncesi günlük plan örnekleri, okul oncesi ogretmenligi, okul öncesi plan örnekleri, okul öncesi öğretmeni iş ilanları, okul öncesi yayınları, okul öncesi alan dersleri, timaş okul öncesi, anasınıfı öğretmenliği, okul öncesi setler, okul öncesi aylık plan, okul öncesi sınıf isimleri, okul öncesi günlük plan örneği, okul öncesi yüksek lisans, anaokulu sınıf isimleri, okul öncesi öğretmenliği uzaktan eğitim, okul öncesi net, kreş malzemeleri, okul öncesi ingilizce, anasınıfı faaliyetleri, anaokulu etkinlikleri örnekleri, etkinlik kitabı, okul öncesi herşey, okul öncesi drama planı örnekleri, anaokulu ders programı, uzaktan eğitim okul öncesi öğretmenliği, anaokulu faaliyetleri, açıköğretim okul öncesi öğretmenliği, okul öncesi yarım günlük plan, okul öncesi alan, okul öncesi aylık bülten örnekleri, okul öncesi etkinlik planı örnekleri, okul öncesi eğitim etkinlikleri, okul öncesi oyuncak, okul öncesi öabt, morpa yayınları okul öncesi eğitim seti fiyatları, aöf okul öncesi öğretmenliği, okul öncesi öğretmeni arıyorum, anasınıfı etkinlik örnekleri, anasınıfı kitapları, okul öncesi matematik, okul öncesi programı, günlük plan okul öncesi, okul öncesi drama planı, timaş okul öncesi eğitim seti, anaokulu faaliyetleri örnekleri, okul öncesi öğretmenliği yüksek lisans, okul öncesi değerler eğitimi planı, 2013 okul öncesi eğitim programı, yarım günlük eğitim akışı, ana sınıfı etkinlikleri, anaokulunda yapılan etkinlikler, kreş etkinlikleri, anasınıfı öğretmeni, okul öncesi gezi planı, anaokulu fiyatları, anaokulu etkinlik kitabı, etkinlik okul öncesi, okul programları, okul öncesi bütünleştirilmiş etkinlik planı örnekleri, okul öncesi sanat etkinlikleri yabancı siteler, tam günlük eğitim akışı, okul öncesi eğitim programı 2013, anaokulu öğretmenliği puanları, okul öncesi dersleri, kavramlar okul öncesi, anaokulu mobilyaları, anasınıfı dersleri, anasınıfı etkinlikleri ve yapılışları, okul gezi planı, okul öncesi günlük plan değerlendirme, morpa okul öncesi, okul öncesi günlük eğitim akışı, öabt okul öncesi, 6 yaş etkinlik örnekleri, okul öncesi konuları, anaokulu için etkinlikler, okul öncesi aylık plan değerlendirme, anasınıfında yapılan etkinlikler, okul öncesi aylık plan örneği, okul öncesi aylık plan değerlendirme örnekleri, okul öncesi yarım günlük eğitim akışı, anasınıfı etkinlik kitabı, ana sınıfı dersleri, müzik etkinliği planı, okul öncesi ders programı, okul öncesi drama etkinlikleri, okul öncesi ingilizce eğitimi, okul öncesi etkinlik malzemeleri, açıköğretim okul öncesi, okul öncesi aile katılım etkinlikleri nelerdir, okul öncesi etkinlik planı örneği, anasınıfı isimleri, etkinlik örnekleri, okul öncesi müzik etkinlikleri planı, anaokulu oyuncakları, okul öncesi yaratıcı etkinlikler, okul öncesi yarım günlük plan örnekleri, okul öncesi seminerleri, okul öncesi tam günlük plan örnekleri, okul öncesi günlük eğitim akışı doldurulmuş örneği, okul öncesi materyalleri, okul öncesi sanat etkinlikleri faaliyetleri, okul öncesi program kitabı, anasınıfı için etkinlikler, istanbul anaokulları, okul öncesi tam günlük plan, okul öncesi etkinlik havuzu, etkinlik planı okul öncesi, kreş oyuncakları, okul öncesi çocuk, okul dersleri, okul öncesi eğlenceli etkinlikler, anaokulu öğretmeni olmak, okul öncesi eğitim programı etkinlik kitabı, en iyi anaokulu, kreş öğretmeni, anaokulu eğitimi, anaokulu yemek listesi, ankara kreş fiyatları, matematik soru çöz, okul öncesi malzemeleri, okul öncesi müfredatı, anaokulu dergisi, okul öncesi müzik etkinliği planı, okul öncesinde sınıf yönetimi, bakırköy anaokulları, acıbadem anaokulu, anaokulunda yapılan etkinlikler çalışmaları, anaokulu isimleri, okul öncesi aktiviteler, atakent anaokulu, batıkent kreş, okul öncesi etkinlik sayfaları, okul öncesi destek, 3 yaş etkinlikleri okul öncesi, çoçuk gelişimi etkinlik örnekleri, okul öncesi program, okul öncesi kavram çizelgesi, özel anaokulu fiyatları, anaokulu projeleri, okul öncesi bireysel etkinlikler, karşıyaka anaokulu, okul ders programı, pendik anaokulları, bursa özel anaokulları, etkinlik planı, anaokulu okul öncesi sanat etkinliği, okul öncesi sonbahar etkinlik planı, kurtköy anaokulları, yarım günlük eğitim akışı doldurulmuş örneği, anaokulu sanat etkinlikleri, okul öncesi dgs, anaokulu yardımcı öğretmen, ana sınıfı öğretmenliği, okul öncesi eğitim seti tavsiye, özel kreşler, çözümlü matematik soruları, okul öncesi aile katılımı etkinlikleri, okul öncesi farklı sanat etkinlikleri, okul öncesi dikkat etkinlikleri, matematik okulu, okul öncesi oyun etkinlikleri planı, yarım günlük eğitim akışı örneği, okul öncesi sanat etkinlikleri planı, anaokulu ücretleri, ikinci sınıf matematik, okul oncesi sarkilar, meb okul öncesi etkinlik kitabı, okul öncesi öğretmenliği atamaları ne durumda, eskişehir anaokulları, istanbul kreş, okul öncesi eğitim materyalleri, ankara özel anaokulları, ilkokuma yazma, kreş yaşı, okul öncesi drama, anaokulu veli etkinlikleri, kreş ücretleri, okul öncesi forum, anaokulu istanbul, okul öncesi eğitim oyunları, okul öncesi 3 yaş etkinlikleri, kreş açma şartları, istanbul özel anaokulları, çocuk yuvası, sınıf süsleri, matematik etkinlikleri okul öncesi, izmir özel anaokulları, anaokulu anne etkinlikleri, devlet anaokulu, anasınıfı anne etkinlikleri, 4 yaş çocuk eğitimi, pinokyo anaokulu, kayseri kreş, kreş isimleri, okul oncesi etkinlik plani, denizatı anaokulu, meşe palamudu anaokulu, anaokulu dersleri, anaokulu aile etkinlikleri, kreş anaokulu, 3 yaş okul öncesi etkinlikleri, meb okul öncesi eğitim programı, uğur böceği anaokulu, anaokulu deneyleri örnekleri, okul öncesi sınıf isimleri süsleri, anaokulu kreş, okul öncesi 4 yaş etkinlikleri, eğitim okulu, kreş yemek listesi, ilkokuma yazma seti, anaokulu öğretmenliği taban puanları, boğaziçi okul öncesi, anaokulu programı, anaokulu matematik etkinlikleri, okul öncesi eğitim programı kazanım ve göstergeleri, anaokulu oyunları etkinlikleri, anaokulu matematik, drama etkinlikleri okul öncesi, okul öncesi oyun etkinlik planı, yön okulları, ikinci sınıf dersleri, 4 yaşındaki çocuğun gelişimi, okul öncesi aile katılımı etkinliklerinde neler yapılabilir, 4 yaş etkinlikleri okul öncesi, kayseri anaokulları, okul öncesi eğitimin önemi, okul öncesi aile etkinlikleri, okul öncesi 6 yaş etkinlikleri, okul öncesi müzik, okul öncesi eğitim araç gereçleri, kresler, bebek kreşi, iremnur anaokulu, okul öncesi hikaye, matematık, deha anaokulu, okyanus anaokulu, çocuk kreşi, anaokulu yemek listesi örnekleri, anasınıfı öğretmenliği taban puanları, oyun etkinlikleri okul öncesi, nokta anaokulu, aile katılım etkinlikleri örnekleri, okul öncesi eğitim nedir, kreş ve anaokulu, devlet anaokulu ücretleri, devlet anaokulu fiyatları, anasınıfı etkinlikleri kolay, küçük prens anaokulu, okul öncesi spor etkinlikleri, elma şekeri anaokulu, okul sitesi, okul öncesi sanat etkinliği örneği, okul öncesi sınıf kuralları, okul öncesi merkezler, aydede kreş, atlı karınca anaokulu, etkinlik plani, elma şekeri kreş, kıvılcım anaokulu, müzik etkinliği okul öncesi, anaokulu öğretmeni nasıl olunur, okul öncesi çocuk şarkıları, powerpoint sunusu, okul öncesi öğretmen önlüğü, ilkokul okuma yazma, gebze anaokulu, okul öncesi çocuk oyunları, kpss okul öncesi, anaokulu gösterileri, anaokulu yönetmeliği, küçük şeyler anaokulu izmir, cocuk yuvasi, ana okulu etkinlikleri, meb anaokulu, kelebek anaokulu, balçova anaokulları, anasınıfı kayıt yaşı, çocuk okul, okul öncesi kaynak, anasınıfı ingilizce, okul öncesi sanat etkinliği planı, devlet kreşleri kaç yaşında alıyor, okul ders, izmir kreş, okul öncesi kavram etkinlikleri, okul öncesi hediye etkinlikleri, anaokulu kayıt yaşı, anaokulu yaş hesaplama, okul öncesi eğitimin tanımı, ingilizce okul öncesi, okul öncesi kpss, anasınıfı yaşı, okul öncesi oyun etkinliği planı örnekleri, hayat anaokulu, anaokulu etkinlikleri kolay, sarmaşık anaokulu, anasınıfına başlama yaşı, gebze kreş, okulöncesi tr, ilk okuma yazma, okul öncesi sınıf oyunları, anasınıfı öğretmeni nasıl olunur, gülpembe anaokulu, okul öncesi kavramlar listesi, okul öncesi tr, anasınıfı sınıf isimleri, bursa emek anaokulu, okul öncesi günlük plan indir, okul öncesi eğitim şarkıları, ayçiçeği anaokulu, okul öncesi haberleri, e okul anaokulu, okul öncesi türkçe dil etkinliği planı, okul öncesi eğitim yaklaşımları, anaokulu seti, anasınıfı kayıt, anaokulu proje örnekleri, anasınıf öğretmenliği, okul öncesi müzik etkinliği örnekleri, okul öncesi türkçe dil etkinliği günlük plan örneği, perihan aktürk anaokulu, çilek kreş, okul okul, powerpoint sunu, anaokulu nedir, anaokulu ve kreşler, anaokulu kitapları, erguvan anaokulu, ana sınıfı oyunları, okul öncesi avm, okul öncesi eğitim zorunlu mu, pembe panter anaokulu, şirinler kreş, okul öncesi sanat etkinliği planı örnekleri, anasınıfı nedir, anasınıfı eğitim seti, ana sınıfı boyama, okul öncesi nedir, anasınıfı oyuncakları, okul öğrenci, okul öncesi maaşları, çorlu kreş, 3 yaş devlet anaokulu, okul öncesinin önemi, kredisi, okul öncesi sınıf içi oyunlar, ana sinifi sarkilari, sanat etkinlik planı örnekleri, devlet anaokulları kaç yaş alıyor, anaokulu oyunlari, kuzucuk okul öncesi eğitim seti, eğitim seti okul öncesi, okul öncesi öğretmen seti, okul öncesi eğitim seti fiyatları, okul öncesi siteleri, okul öncesi plan kitabı, okul öncesi öğretmenliği alan dersleri, okul öncesi eğitim kitap setleri, anaokulu günlük plan örnekleri, morpa okul öncesi eğitim seti, okul öncesi öğretmen kitapları, okul öncesi yayınevleri, anaokulu günlük plan, farklı yayıncılık okul öncesi eğitim seti, okul öncesi öğretmenliği ders kitapları, yapa okul öncesi eğitim setleri, anaokulu planları, okul öncesi öğretmen arayanlar, anaokulu ingilizce yıllık plan, kreş etkinlik örnekleri, okul öncesi öğretmen ilanları, okul öncesi ingilizce eğitimi planı, anasınıfı ders programı, uygun okul öncesi eğitim setleri, özel eğitim günlük plan örnekleri, okul öncesi öğretmeni arayan kurumlar, okul öncesi öğretmen etkinlik kitabı, okul öncesi etkinlik siteleri, okul öncesi eğitim etkinlik kitabı, özel eğitim yıllık plan örnekleri, okul öncesi öğretmenliği dersleri nelerdir, anaokulu eğitim kitapları, okul öncesi öğretmen eğitim seti, okul öncesi dergileri, okul öncesi eğitim planı, anaokulu eğitim programı, okul öncesi matematik etkinlikleri kitabı, anaokulu sitesi, okul oncesi ogretmeni is ilanlari, okul öncesi ingilizce yıllık plan, süper okul öncesi eğitim seti, kreş planları, anaokulu ingilizce yıllık plan örnekleri, okul öncesi lise mezunu öğretmen alımı, eğitim seti anaokulu, lise mezunu anaokulu öğretmeni, lise mezunu okul öncesi öğretmen alımı, okul öncesi etkinlik setleri, günlük plan örnekleri okul öncesi, anaokulu etkinlik malzemeleri, okul öncesi aktivite kitabı, anaokulu öğretmen alımı, okul öncesi evde eğitim seti, anasınıfı eğitimi, okul öncesi ingilizce ders planı örneği, çamlıca okul öncesi eğitim seti, okul öncesi haftalık plan, anaokulu öğretmeni olmak için, etkinlik kitabı okul öncesi, misket okul öncesi eğitim seti, okul öncesi eğitim seti önerileri, okul öncesi 3 yaş etkinlik planları, kreş planı örnekleri, anaokul ogretmenligi, okul öncesi eğitim seminerleri, okul öncesi sitesi, anaokulu bölümleri, okul öncesi ekim ayı günlük plan örnekleri, okul öncesi faaliyet kitabı, okul öncesi eğitim kurumları, günlük etkinlik planı, zambak okul öncesi eğitim seti, anaokulu ders kitapları, okul öncesi uzaktan eğitim, okul öncesi öğretmenliği çalışma alanları, anaokulunda yapılacak etkinlikler, okul eğitimi, okul öncesi eğitim araçları, okul oncesi egitim programi, 3 yaş etkinlik planı, bilfen okul öncesi eğitim seti, okul öncesi sanat etkinlikleri kitabı, anasınıfı okulları, okul öncesi ingilizce eğitimi programı, ana sinifi kitaplari, morpa okul öncesi öğretmen seti, okul öncesi özel eğitim, anaokulu öğretmeni iş, okul öncesi yarım günlük plan örneği, anasınıfı öğretmeni olmak için kaç puan gerekir, okul öncesi anaokulu, okul öncesi iş, okul öncesi eğitim dergileri, okul öncesi eğitim oyuncakları, okul öncesi eğitici etkinlikler, okul öncesi yüksek lisans bölümleri, tam günlük eğitim akışı örneği, 6 yaş okul öncesi etkinlikleri, okul öncesi öğretmen alımı, kreş günlük plan örnekleri, okul öncesi öğretmenleri için kitaplar, anasınıfı yayınları, 4 yaş etkinlik planları, okul öncesi alan eğitimi dersleri, okul öncesi ekim ayı aylık plan, anasınıfı etkinlik malzemeleri, okul öncesi eğitim akışı, anasınıfı aktiviteleri, yardimci anaokulu öğretmeni, okul öncesi kitap yayınları, anaokulu rehberlik etkinlikleri, okul öncesi eğitim iş ilanları, okul öncesi haftanın çocuğu etkinlikleri, anasınıfı ingilizce yıllık plan, açı yayınları anasınıfı kitapları, okul öncesi öğretmenliği alımı, okul öncesi kursları, okul öncesi sınıf yönetimi kitabı, ekim ayı planı okul öncesi, izmirde anaokulu öğretmeni arayan okullar, anaokulu öğretmeni aranıyor, anaokulu öğretmen yardımcısı, okul öncesi öğretmenlik başvuruları, okul öncesi ingilizce etkinlikleri örnekleri, okul öncesi eğitim günlük plan örnekleri, okul öncesi çocuk etkinlikleri, kreş öğretmen yardımcısı, 5 yaş etkinlik planı, okul öncesi müzik etkinlikleri plan örneği, okul öncesi 2 yaş etkinlikleri, okul öncesi sınıf materyalleri, okul öncesi etkinlik planı meb, okul öncesi eğitim modelleri, okul öncesi kasım ayı aylık plan, okul öncesi kasım ayı günlük plan, okul öncesi evde eğitim, uzaktan eğitim okul öncesi, okul öncesi dil gelişimi etkinlikleri, ucuz okul öncesi eğitim setleri, okul öncesi ekim ayı etkinlikleri, milli eğitim anaokulu fiyatları, yurt dışında okul öncesi eğitim, anasınıfında yapılabilecek etkinlikler, 4 yaş okul öncesi etkinlikleri, kreş ders programı, anaokulu kreş malzemeleri, öğretmen arayan anaokulları, anaokulunda yapılabilecek etkinlikler, okul öncesi öğretmeni arayan kolejler, okul öncesi ev etkinlikleri, salıncak anaokulu, okul öncesi öğretmeni iş alanları, okul öncesi herşey net, anaokulu broşür örnekleri, anaokulu öğretmenlerinin maaşı, 2 yaş okul öncesi etkinlikleri, okul öncesi bilişsel gelişim etkinlikleri, 6 yaş anaokulu etkinlikleri, nisan ayı aylık plan okul öncesi, evlenmekisteyenler, ilk akademi okul öncesi eğitim seti, okul öncesi oyun etkinliği örnekleri, okul öncesi zeka etkinlikleri, anaokulu soy ağacı etkinliği, okul öncesi kulüp etkinlik örnekleri, 5 yaş faaliyet örnekleri, kreş eğitim setleri, özel anaokulları istanbul, okul öncesi sorumluluk etkinlikleri, okul öncesi günlük akış, kitap etkinliği okul öncesi, matematik okul öncesi, okul öncesi eğitim programı kitabı, okul öncesi evde yapılabilecek etkinlikler, okul öncesi öğretmenliği dersleri aöf, 29 ekim günlük plan okul öncesi, anaokulu öğretmen başvuruları, dini kreş etkinlikleri, okul öncesi eğitimde drama, okul öncesi kitap etkinlikleri, kreş fiyatları istanbul, alp anaokulu, kreş çocuğu etkinlikleri, kasım ayı etkinlik planı okul öncesi, parıltı anaokulu, kreş izmir, anaokulu drama etkinlikleri, anaokulu ders saatleri, okul öncesi eğitim seti indir, farklı ülkelerde okul öncesi eğitim, evde anaokulu faaliyetleri, okul öncesi ürünleri, okul öncesi dramatik etkinlikler, beta okul öncesi eğitim seti, anasınıfları, yeni dünyalar anaokulu ataşehir, okul öncesi eğitici, okul öncesi evde etkinlik, anasınıfı haftanın çocuğu etkinlikleri, bursadaki özel anaokulları, kreş anaokulu malzemeleri, özel anaokulu ücretleri, ankarada kreş, kreş faaliyetleri, kreş okulu, istanbul avrupa yakası anaokulları, özel merter anaokulu, okul öncesi müzik etkinlikleri nelerdir, izmir kreş ücretleri, anaokulu fiyatları istanbul, okul öncesi öğretmen arayan kurumlar, okul öncesi eğitim sertifikası, anakucağı kreş, kreş eğitim programı, kreş eğitimi, okul öncesinde çevre eğitimi etkinlikleri, okul öncesi alışveriş, pusula okul öncesi eğitim seti, anaokul faaliyetleri, cocuk yuvası, okul öncesi etkinlik kitabı meb, kreş kayseri, okul öncesi sertifika, okul öncesi eğitim kurumları nelerdir, okul öncesi halı, okul öncesi etkinlik planı örnekleri 2015, eğitici etkinlik örnekleri, anabilim anaokulu fiyat, abaküs anaokulu, anaokulu ders programı örnekleri, anaokulu sınıf malzemeleri, anaokul etkinlikleri ve yapılışları, tudem okul öncesi eğitim seti, okul öncesi eğitim zirvesi, bursada kreş, okul öncesi sertifikası, idea anaokulu, okul öncesi ingilizce sayılar etkinliği, özyuvam kreş, okul öncesi market, doku yayınları okul öncesi, küçümen anaokulu, okul öncesi testler, papatyam kreş, ana okulu iş ilanları, ada anaokulu çekmeköy, devlet kreşleri ücretlimi, okul öncesi öğretmenliği ders notları, portakal anaokulu, okul öncesi eğitim program kitabı, tudem okul öncesi, okul öncesi eğitim yönetmeliği, anasınıfı yardımcı öğretmen, hepsiburada okul öncesi eğitim seti, okul öncesi sınıf oyuncakları, anaokulu okul öncesi eğitim seti indir, ekim ayı etkinlikleri okul öncesi, neşeli dostlar okul öncesi eğitim seti, özel okullarda anaokulu öğretmen maaşları, özel kaplumbağa anaokulu, bursa anaokulu öğretmeni arayan okullar, ankara okul öncesi, okul öncesi kreş, okul öncesi evin bölümleri etkinlikleri, minik okul okul öncesi eğitim seti, ayşegül kreş, anasınıfı için kitaplar, gizem çocuk evi, okyanus kreş, neşe erberk anaokulu konya, ankara okul öncesi öğretmenliği, anaokulu öğretmeni ankara, anka anaokulu, türk koleji anaokulu, kreş öğretmeni ankara, anaokulu eğitim modelleri, anaokulu müzikleri, okul öncesi montessori eğitim seti, cocuk yuvaları, anaokulu kaç aylık, tam gün devlet anaokulu, anaokulu öğretmeni bursa, stajyer anaokulu öğretmeni, reyhan çiçekleri anaokulu, anaokul öğretmeni nasıl olunur, papatya kreş, okul öncesi eğitim modelleri nelerdir, okul öncesi eğitim taban puanları, tatlı huzur anaokulu, özel anaokulu yardımcı öğretmen maaşları, timaş okul öncesi eğitim seti indir, anasınıfı ev etkinlikleri, türkiye de okul öncesi eğitim, kreş anaokulu farkı, okul öncesi nesil, okul öncesi oyun etkinliği planı örnekleri 2013, okul öncesi öğretmeni ankara, balküpü okul öncesi eğitim seti, okyanus okul öncesi eğitim seti, ders öğretmeni, doku kitabı okul öncesi, okul öncesi eğitiminin önemi, neden okul öncesi eğitim, mavi yunus okul öncesi planlar, okul öncesi eşyalar, oyun etkinlik planı örnekleri, okul öncesi ders içerikleri, anaokulu kreş farkı, 3 yaş aylık bülten örnekleri, izmir okul öncesi, anaokulu öğretmeni olmak için hangi bölüm okunmalı, açı okul öncesi, anaokul öğretmeni olmak için ne yapmalıyım, afacanlar okul öncesi eğitim


Hakkımızda

Türkiye geneli 06.05.2017 Tarihinde Okul Öncesi Eğitim Zirvesi kapsamında düzenlenen “Geleceğin Eğitimcileri” ödüllerinde iZMİR - TORBALI - SULTAN ABDÜLHAMIT İLKOKUL ’ unda görev yapan okul öncesi öğretmenlerinden Kübra ÇETİN uygulamaya konu olan “https://okuloncesi.ogretmenleri.net/ BİZ BU İŞTE TEK DEĞİLİZ” Projesi ile “Yılın Paylaşım Seven/Blog Yazan Öğretmeni” Seçildi. Ve Büyük Torbalı gazetesinde manşetlerde çıktı.

Mobil Uygulama
Bağlantılar
  • Forum Sayfası
  • Portal Sayfası
  • İletişim
  • Arşiv
  • Forumları Okundu İşaretle
  • RSS Beslemesi
Dost Siteler
  • https://okuloncesi.ogretmenleri.net/
  • https://okuloncesi.ogretmenleri.net/
  • http://upload.ogretmenleri.net/
  • http://upload.ogretmenleri.net/
  • https://okuloncesi.ogretmenleri.net
  • Sosyal Medya
    • Facebook
    • Twitter
    • İnstagram
    • Whatsapp
    • Youtube
    • Pinterest
    © 2015-2020
    Designed by RıdvanKübraÇ.
    Designed by RıdvanKübraÇ.
    Designed by RıdvanKübraÇ.
    Yandex.Metrica
    Çizgisel Mod
    Normal Mod